[ŽT] „Tai svarbiausias fronto taškas! Jie pralaužė pirmąją gynybos liniją.“ Z-kanalai skelbia apie Melitopolio puolimą  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas oficialiai patvirtino gyvenvietės išvadavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupacinės armijos kariai pripažįsta, kad Zaporižios srityje esanti Piatychatkų gyvenvietė yra svarbiausias fronto taškas pietų kryptimi, nes būtent per ją eina pirmoji Rusijos kariuomenės gynybos linija. Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo Rusijos ginkluotosiose pajėgose kovojantys Šiaurės Osetijos samdiniai.

Okupantai atsisako pripažinti gyvenvietės praradimą ir toliau tvirtina, kad dėl jos tebevyksta karinės operacijos. Šis teiginys yra klaidingas, nes prieš kelias dienas Piatychatkų gyvenvietė buvo visiškai kontroliuojama Ukrainos. Birželio 19 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas oficialiai patvirtino jos išvadavimą.

Tačiau tuo pat metu rusai pasakojo, kodėl šios gyvenvietės praradimas toks jautrus okupantams. Dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos ne tik pralaužė pirmąją rusų gynybos liniją, bet ir atrado kelią į Melitopolio patekimą Azovo jūros pakrantėje.

 

„Daugelis žmonių klausia, kodėl mes taip giname šį žemės lopinėlį. Piatychatkai yra pirmoji gynybos linija, kurios proveržis atveria kelią ir prieigą prie Melitopolio, pagrindinio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tikslo“, - pažymi jie.

Čia žuvo ir dalinio „Audra. Osetija“ vadas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(0)
(89)

Komentarai ()

Susijusios žymos: