Netikėta žinia. Balistinės raketos smogė Budanovui  ()

Budanovas išpuolių metu buvo savo kabinete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija du kartus raketomis atakavo Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GUR) pastatą. Paskutinį kartą tai įvyko gegužės pabaigoje.

Anot „The Economist“, šių metų gegužės 29 dieną Rusijai nepavyko užpulti GUR pastato. Ten skrido balistinės ir sparnuotosios raketos, taip pat dronai. Biuras ir netoliese esantis greitkelio tiltas buvo šiek tiek apgadinti.

2022-ųjų kovą rusai pirmą kartą atakavo žvalgybos būstinę Kyjivo Rybalskio saloje. Tada krito raketos, buvo išdaužyti langai, apgadinti netoliese esantys pastatai.

Žmonės, laukę registratūroje susitikimo su žvalgybos vadovu Kyrylo Budanovu, krito ant grindų. Po kelių minučių jis išėjo ir liepė visiems grįžti į darbą.

„Jis nusipurtė dulkes, užsidėjo kepurę ir išėjo apžiūrėti sprogimų padarinių“, – rašo „The Economist“.

 

Prieš keletą savaičių Rusijos propaganda teigė, kad buvo smogta Ukrainos žvalgybos pastatui ir neva sužeistas Budanovas.

Tuomet Kremliaus propagandistai paleido melagieną, kad Ukrainos žvalgybos vadovas neva yra komos būsenos vienoje Vokietijos klinikoje po to, kai buvo „sužeistas“. Vėliau Vokietijos leidinys „Stern“, kuriuo jie rėmėsi, paneigė šią informaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(0)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: