Ukrainietiškame MiG-29 pastebėta neįprasta įranga: kas tai? (Foto)  ()

Oro pajėgos paskelbė naikintuvo, kuris greičiausiai bus pritaikytas dar vienam vakarietiškam ginklui, nuotrauką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro pajėgos paskelbė nuotrauką, kurioje užfiksuotas Ukrainos naikintuvas MiG-29 su nežinomos ginkluotės laikikliu. Apie tai praneša „The War Zone“.

Ukrainos lėktuvas buvo pastebėtas su neįprastu ginklo priedu, o tai gali reikšti naują sovietinio naikintuvo pritaikymą. Tikriausiai dabar lėktuvas gali būti naujų vakarietiškų ginklų nešėjas.

Oro pajėgos prie nuotraukos parašė: „Nauja diena – nauji iššūkiai!“ Autoriai teigia, kad galbūt tai buvo užuomina į naujas sovietinio naikintuvo galimybes. O kadangi jie paskelbė nuotrauką su tokiais laikikliais, tai oro pajėgos žinojo, ką demonstruoja.

Pačiame lėktuve ginklų nebuvo, centrinėje dalyje buvo degalų bakas. Naikintuvas MiG-29 tikriausiai atkeliavo iš Lenkijos ar Slovakijos oro pajėgų, nes turi balkšvą nosies kūgį.

 

Du apatiniai laikikliai yra įprastos išvaizdos ir naudojami R-27T raketoms. Oro pajėgos taip pat turi specialius tvirtinimo elementus, skirtus priešradarinėms raketoms AGM-88. Bet nuotraukose jų nėra, nes skiriasi ilgis.

 

Gali būti, kad nuotraukose pavaizduoti sparnuotųjų raketų JDAM-ER laikikliai, kuriuos taip pat naudoja oro pajėgos. Nėra tiksliai žinoma, kuris naikintuvas yra pritaikytas Vakarų ginklams. Ukraina gavo ir kitų vakarietiškų raketų, tokių kaip AIM-7 „Sparrow“, AIM-9 „Sidewinder“, tačiau jos gali būti naudojamos ir oro gynybos sistemoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(0)
(88)

Komentarai ()