Kodėl Kremlius niekada neišsiųs naujojo tanko „Armata“ į frontą?  ()

T-14 „Armata“ - naujausias Rusijos karinių pajėgų pasididžiavimas. Mažesnė įgula, greitesnis nusitaikymas, geresni šarvai, daugybė daviklių ir kitos pažangios sistemos. Tačiau 2015 metais pristatyta „Armata“ Ukrainos nepasiekė. Ir, turbūt, nepasieks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2021 metais paskelbta, kad pradėta serijinė „Armata“ tanko gamyba. Keli prototipai buvo pagaminti ir anksčiau. „Armata“ buvo bandoma vykdyti įgulų mokymai, pratybos. Bet Ukrainoje šis tankas nesirodo.

Žurnalistas Aleksejus Čibisovas portale 24tv.ua paaiškino, kad „Armata“ buvo išaukštintas nepagrįstai ir tėra vienas iš ilgo sąrašo ginkluotės pranašumo mitų, kurie puoselėjami Rusijoje.

Čibisovas paminėjo kitus panašius mitus. Pavyzdžiui, rusai teigė, kad S-400 gali numušti bet ką, o „ Pantsir“ NATO pajėgose net neturi varžovo, bet abi šios sistemos Ukrainoje net negali apsiginti pačios. „Kalibr“ ir „Kinžal“ raketos buvo giriamos kaip ypatingai tikslūs ir sunkiai numušami ginklai, bet ukrainiečiai išmoko su jomis susitvarkyti. Naikintuvas „Su-57“, gaminamas nuo 2019 metų, iki šiol žymimas kaip „ribotoje tarnyboje“. Vienas „Su-57“ prototipas sudužo 2014 metais, antras - 2019-aisiais. Jungtinės Karalystės žvalgyba teigia, kad „Su-57“ vengia operacijų Ukrainoje, nes bijoma pakenkti naikintuvo reputacijai.

„Armata“ istorija panaši. Anksčiau „Armata“ sukiojosi paraduose, bet per pastarąjį Pergalės dienos paradą Maskvoje T-14 net nebuvo rodomas. Kaip galėtų būti, jei po to rusai klaustų, kodėl tie tankai nėra fronte? Kai „Armata“ buvo paraduose, žmonės analizavo nuotraukas ir net rado kartoninių dalių vietoje šarvų. Čibisovas abejoja, kad yra „Armata“ tankų, kurie gali važiuoti ir šaudyti - „Armata“ yra dar didesnis mitas nei aukščiau išvardinti ginklai. Arba, kaip ir „Su-57“, baiminasi pažeminimo.

(38)
(1)
(37)

Komentarai ()