[ŽT] „Situacija tampa nekontroliuojama.“ Ukraina prasiveržė į 2 placdarmus. Ruošiamas Tokmako apsupimas (Video, foto)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai pralaužė Rusijos gynybos sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas sakė, kad pastarosiomis dienomis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai pralaužė Rusijos gynybos sistemą.

Situacija tokia rimta, kad okupantai pradėjo nebekontroliuoti situacijos. Anot jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos veržiasi per du placdarmus ir ruošia fronto proveržį.

Pirmuoju smūgiu bus išlaisvintos teritorijos išplėtimas link Vasylivkos gyvenvietės, per kurią vienu metu eina keli svarbūs keliai. Vienas iš jų yra link Melitopolio į pietus, iki Azovo jūros pakrantės.

Antrasis placdarmas yra teritorija į pietus nuo Orichivo.

Ateityje abu placdarmai gali būti sujungti, kad iš abiejų pusių apjuostų Tokmako miestą, kuris yra Rusijos gynybos raktas okupuotose Zaporižios fronto teritorijose.

 

 

Svitanas pabrėžia, kad vienas svarbiausių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų privalumų yra priešpriešinė kova, kurią Ukrainos kariškiai visiškai laimi prieš įsibrovėlius. Vakarų sąjungininkų tiekiamos priešpriešinių baterijų sistemos leidžia per dieną numušti dvi dešimtis Rusijos savaeigių pabūklų ir artilerijos vienetų, todėl Ukrainos artilerijos dominavimas tampa vis labiau matomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(196)
(2)
(194)

Komentarai ()

Susijusios žymos: