[ŽT] Netikėta žinia. Lenkijos civilinis orlaivis įskrido į Ukrainos oro erdvę  ()

Iš Lenkijos į Turkiją skridęs „Enter Air“ civilinis orlaivis kelias minutes buvo Ukrainos oro erdvėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Incidentas įvyko penktadienio, birželio 23 d., popietę. Iš Poznanės į Antaliją skridęs keleivinis lėktuvas apie 20 km skrido per Ukrainos oro erdvę, virš kurios dangus civiliniams orlaiviams uždarytas nuo pat plataus masto Rusijos invazijos pradžios. Apie tai pranešė Lenkijos leidinys „RMF24“.

Pasak pačios oro transporto bendrovės, lėktuvas skrido aplink perkūniją, o Slovakijos oro eismo kontrolieriai nukreipė jį tokiu maršrutu. Ir jie pažymėjo, kad viskas įvyko pagal saugumo procedūras.

Lenkijos civilinės aviacijos agentūra patvirtino incidentą, pažymėdama, kad lėktuvo pilotai palaikė ryšį su skrydžių vadovais Bratislavoje, o skrydžio rajone buvo perkūnijos frontas.

Incidentą su „Enter Air“ išsamiai tirs Civilinės aviacijos tarnyba ir Valstybinė skrydžių incidentų tyrimo komisija.

 

Gerai žinoma, kad praėjusių metų vasario 24 d. Ukraina visiškai uždarė savo oro erdvę civiliniams orlaiviams dėl Rusijos visiškos invazijos. Prieš tai, nuo 2014 m., virš dalies Rusijos okupuotų teritorijų pietų ir rytų Ukrainoje galiojo draudimas skraidyti.

Remiantis pesimistine Eurokontrolės prognoze, skrydžių draudimas virš Ukrainos tęsis iki 2029 m. Šiuo metu geležinkeliai išlieka pagrindine transporto priemone, jungiančia Ukrainą ir Vakarų šalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(12)
(6)
(6)

Komentarai ()