[ŽT] Putinas pagaliau kreipėsi į rusus. „Rusijai smogė į nugarą“ (Video)  ()

Reaguodamas į „Wagner“ surengtą „maršą už teisybę“, Putinas pagaliau kreipėsi į Rusijos piliečius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-24 [ŽT] Putinas pagaliau kreipėsi į rusus. „Rusijai smogė į nugarą“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putino kalba apie Jevgenijaus Prigožino ir „Wagner“ surengtą maištą turėjo būti skelbiama kiek anksčiau, bet kažkodėl buvo atidėta iki dabar. Laukiantys Putino kalbos per televiziją klausėsi džiazo koncerto. Kaip ir buvo tikėtasi, Putinas šią įvykių raidą pavadino „dūriu į nugarą šaliai ir žmonėms“

Putinas ragina „Wagner“ karius „nedaryti klaidos ir nedalyvauti šiuose veiksmuose“. Jis sukilimą vadina nusikalstamu ir pažadėjo, kad visi prisidėję bus nubausti.

Žinoma, Putinas taip pat teigė, kad davė ginkluotosioms pajėgoms „visus svarbius įsakymus“. Jis patikslino, kad tie įsakymai - „neutralizuoti ginkluoto sukilimo organizatorius“.

Jis akivaizdžiai vadina Prigožiną išdaviku ir lygina situaciją su 1917-aisiais - „Tai dūris į nugarą, toks pat smūgis buvo padarytas 1917 m. - rusai nužudė rusus, o pelnėsi Vakarai.“ 1917-ieji buvo labai sunkūs metai Rusijai - vasario revoliucija, spalio revoliucija, o po to - pilietinis karas. „Valdžia neleis Rusijos skilimui pasikartoti, mes apsaugosime žmones“, žada Putinas.

Putinas kelis kartus pažadėjo, kad organizatoriai bus nubausti. „Prigožinas stumia šalį į anarchiją ir neramumus, bet bus nugalėtas“, sakė Putinas.

 

Ši kalba, iš esmės, nepateikė naujos informacijos. Putinas bando įbauginti „Wagner“ ir karius, kurie galbūt prisidėtų prie sukilimo. Tuo pačiu bauginami ir žmonės - visos kalbos apie skilimą ir neramumus yra skirtos visuomenei, kad ši nepalaikytų Prigožino. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(14)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: