[ŽT] „Iš Voronežo traukia į Maskvą, viską nulems nacionalinės gvardijos pozicija“ – britų žvalgyba  ()

„Wagner“ grupuotės padaliniai iš Voronežo vyksta į Maskvą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-24 [ŽT] „Iš Voronežo traukia į Maskvą, viską nulems nacionalinės gvardijos pozicija“ – britų žvalgyba  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ grupuotės padaliniai iš Voronežo vyksta į Maskvą. Tolesnis „krizės“ scenarijus bus sprendžiamas artimiausiomis valandomis, priklausomai nuo to, kaip elgsis Rusijos saugumo pajėgos, praneša britų žvalgyba.

Rytiniame pranešime britai teigė, kad priešiškumas tarp „Wagner“ ir Rusijos gynybos ministerijos peraugo į atvirą karinę konfrontaciją. Po Jevgenijaus Prigožino paskelbto „žygio už laisvę“ samdiniai mažiausiai dviejose vietose kirto sieną tarp okupuotos Ukrainos dalies ir Rusijos.

JK žvalgyba pažymi, kad samdiniai „beveik neabejotinai“ perėmė pagrindinius pastatus Rostove prie Dono, įskaitant būstinę, kuri vadovauja Rusijos karinėms operacijoms Ukrainoje. Tuo pat metu „Wagner“ daliniai juda į šiaurę per Voronežo sritį Maskvos kryptimi.

Britai pareiškė, kad tiesioginių „Wagner“ ir Rusijos vyriausybės saugumo pajėgų susidūrimų įrodymų yra labai mažai. Kai kurie iš jų tikriausiai liko pasyvūs, nes nesipriešino „Wagner“.

 

Artimiausiomis valandomis Rusijos saugumo pajėgų, o ypač Rusijos nacionalinės gvardijos, lojalumas bus labai svarbus krizės vystymuisi. Tai yra rimčiausias pastarojo meto iššūkis Rusijos valstybei“, – nurodė britų žvalgyba.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: