[ŽT] „Wagner“ kontroliuojama Rusijos dalis plečiasi - užėmė dar vieną svarbų tašką (Video)  (4)

Jevgenijaus Prigožino pradėtas karinis maištas prieš Rusijos karinę vadovybę plečia savo geografiją ir artėja link Maskvos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-24 [ŽT] „Wagner“ kontroliuojama Rusijos dalis plečiasi - užėmė dar vieną svarbų tašką (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ pirmiausia skelbė, kad užėmė visus karinius objektus Rostove prie Dono, o tada pasuko į šiaurę. Teigiama, kad tikslas - Maskva, kur statomi užtvarai, gatvėse sukiojasi karinė technika.

Kelyje - Voronežas. Jau pasirodė pranešimų, kad „Wagner“ užėmė karinius objektus Voroneže, kuris yra apie 500 km nuo Maskvos centro. „Wagner“ teigia, kad pasipriešinimo nesutinka, nors ir turėjo numušti net tris sraigtasparnius.

„Reuters“ praneša, kad Voronežą kontroliuoja „Wagner“ - šią informaciją žurnalistams perdavė neįvardintas Rusijos saugumo šaltinis.

Įdomu ir tai, kad „Wagner“ teigia, kad reguliarių Rusijos pajėgų kariai prisideda prie maišto. Teigiama, kad tie, kurie matė tikruosius rusų nuostolius kare, žino, kad viskas slepiama nuo visuomenės ir su tuo nesutinka, todėl jungiasi prie „Wagner“ į Šoigu ir Gerasimovo medžioklę. Tačiau Rusijos gynybos ministerija, raginanti „Wagner“ sudėti ginklus ir grįžti į nuolatinės dislokacijos vietas, teigia, kad vyksta priešingas procesas - „Wagner“ kariai atsisako dalyvauti sukilime ir padeda reguliariosioms pajėgoms jį malšinti.

 

Jei informacija apie Voronežą yra tiesa, štai kaip atrodo „Wagner“ kontroliuojama teritorija (pažymėta violetine spalva). Ji didesnė nei Rusijos kontroliuojama teritorija Ukrainoje:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(1)
(26)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: