[ŽT] Rusijoje beprotiški įvykiai. Prigožinas pasiuntė savo karius į Rusiją, skelbiama apie pilietinį karą  ()

Prigožinas apkaltino reguliariąsias Rusijos pajėgas apšaudžius „Wagner“ stovyklas raketomis ir pasiuntė savo karius į Rusiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-24 [ŽT] Rusijoje beprotiški įvykiai. Prigožinas pasiuntė savo karius į Rusiją, skelbiama apie pilietinį karą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija dabar bando suprasti, ar jai tikrai gresia pilietinis karas.

„Wagner“ kolona iš Ukrainos be jokio pasipriešinimo įvažiavo į Rusijos teritoriją. Prigožinas teigia, kad rusų pasieniečiai juos sutiko su apkabinimais.

Tačiau perversmo organizavimu kaltinamas Prigožinas, kuris, beje, prieš Putiną vis tiek nestoja ir medžioja tik gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą, sukėlė didžiulę sumaištį Rusijos miestuose. Įvairiose Rusijos dalyse į miestų gatves keliauja riaušių malšinimo ir karinė technika.

Maskvoje policija ir karinės pajėgos tikrina automobilius:

Rusijos nacionalinė gvardija saugo valstybinius pastatus, uždarytos kai kurios gatvės.

Technika pastebėta ir kitur.  Pavyzdžiui, Krasnodare:

 

Rostove prie Dono, kur Prigožinas pats sakė nukreipęs savo karius:

 

Ir daugybėje kitų Vakarų Rusijos vietų. Rusija sureagavo rimtai, Prigožinas šiuo metu yra ieškomiausias žmogus šalyje. Jis pats teigia, kad sulaukė nemažai reguliariųjų Rusijos pajėgų palaikymo. Vieni atsitraukia ir nemaišo „Wagner“ judėjimui, kiti juos sutinka su apkabinimais. Prigožinas sakė, kad Gerasimovas jau buvo davęs įsakymą jo koloną apšaudyti sraigtasparniais, bet, jo žodžiais, pilotai nepakluso tokiam įsakymui.

Koks „Wagner“ tikslas šiuo atveju nėra aišku. Šoigu yra adata šieno kupetoje - jis neišeis, jo nesurasi. „Wagner“ karių nėra tiek daug, kad jie lengvai užimtų didelį ginamą miestą. Ypač, jei niekas nenori to miesto sugriauti. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(2)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: