[ŽT] Surastas išdavikas. SBU išsiaiškino, kaip Rusija sprogdina Ukrainos energetiką (Video)  ()

Užpuoliką sulaikė SBU karinės kontržvalgybos pareigūnai Charkive.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvo sulaikytas Rusijos Federacijos FSB agentas, rinkęs informaciją apie pagrindinių elektros pastočių vietas Charkivo, Sumų, Poltavos, Donecko ir Luhansko srityse.

Apie tai pranešė Censor.NET, remdamasi SBU spaudos tarnyba.

Vyriškis pranešdavo įsibrovėliams apie orientacinę elektros įrenginių įtampą, taip pat apie jiems padarytos žalos dydį po priešo apšaudymo. Agresoriui reikėjo žvalgybos duomenų, kad galėtų parengti naujus ir pakartotinius oro antskrydžius elektros pastotėms, kad būtų visiškai atjungta 5 Ukrainos regionų energija.

Užpuoliką sulaikė SBU karinės kontržvalgybos pareigūnai Charkive, kai jis vykdė FSB žvalgybos užduotį.

„Tyrimo duomenimis, elektros energijos optimizavimo ir nuostolių skaičiavimo grupei vadovavęs bendrovės „Ukrenergo“ regioninio padalinio pareigūnas pasirodė esąs priešo rėmėjas. Nustatyta, kad Rusijos specialioji tarnyba jį užverbavo dar prieš prasidedant plataus masto invazijai ir laikė jį budėjimo režime.

Po 2022 m. vasario 24 d. FSB „aktyvavo“ savo agentą ir paskyrė jam užduotį: vykdyti žvalgybinę ir ardomąją veiklą prieš Ukrainą. Bendravimui jie naudojo anksčiau išdirbtus uždarus elektroninio ryšio kanalus“, – rašoma pranešime.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(2)
(105)

Komentarai ()

Susijusios žymos: