„Tai ne teritorijų išlaisvinimas.“ Skelbiamas pagrindinis kontrpuolimo tikslas  ()

Viešojoje erdvėje pastebimas keistas nusivylimas - verkiama, kad Ukraina per lėtai išvaduoja teritorijas. Tačiau kontrpuolimas vyksta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Vladislavas Selezniovas primena, kad tol, kol Rusija turės išteklių apšaudymui, net ir deokupuotų teritorijų gyventojai nebus saugūs.

„Karinėse knygose rašoma, kad kontrpuolimo operacija gali trukti nuo 2 iki 3 mėnesių. Žinoma, viskas priklauso nuo karo veiksmų intensyvumo. Kontrpuolimas pirmiausia nėra išlaisvintų teritorijų klausimas. Kalbama apie kovos potencialo sunaikinimą“, – pabrėžė Selezniovas.

Pavyzdžiui, prieš metus buvo išlaisvintos Černihivo, Sumų teritorijos ir didžioji dalis Charkivo srities. Tačiau pasienio regionų gyventojai vis dar kenčia nuo priešo raketų, bombų, minosvaidžių ir artilerijos. Nes Rusijos kariuomenė turi tuos išteklius. Selezniovas pabrėžia, kad būtent kovinio potencialo sunaikinimas yra kontrpuolimo tikslas, o ne teritorijų išlaisvinimas.

 

Tikėtina, kad artimiausioje ateityje tai bus pagrindinis Ukrainos pajėgų dėmesys. Todėl verta labiau reaguoti ne į išlaisvintą teritoriją, o į okupantų nuostolius. Matuoti progresą kvadratiniais kilometrais nėra tikslu, nes ir išlaisvintos teritorijos kenčia nuo rusų išpuolių.

(61)
(0)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: