„Nuodėmė tuo nepasinaudoti!“ Pulkininkas skelbia pagrindinę rusų silpnybę fronte  ()

Ukrainos kontrpuolimas tęsiasi jau dvi savaites ir šiokių-tokių gerų rezultatų jau yra. Ypač gerai ukrainiečiams sekasi naikinti rusų techniką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, lakūnas-instruktorius ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas teigia, kad patys įsibrovėliai traukia techniką ir atsargas į fronto liniją, taip savotiškai padėdami Ukrainos pajėgoms.

„Viskam savas laikas. Prie rezultatų galima priartėti įvairiai. Prasidėjus mūsų puolimo operacijoms, rusai atsimušinėjo pagal planą, bet kokia kaina bandė išlaikyti gynybos liniją. Kariniu požiūriu tai nėra labai kompetentingas žingsnis“, – sakė Romanas Svitanas, pabrėždamas, kad kartais gynyboje geriau pasitraukti į geresnes gynybos linijas. Tačiau rusai pasirinko kitokį kelią – laikėsi fronto linijos, nepaisydami nuostolių.

„Jie jau sudegino dalį operatyvinių rezervų. Susprogdino Kachovkos rezervuaro užtvanką, nuleido vandenį, atleido Chersono operatyvinius rezervus ir perstūmė juos Zaporižios kryptimi“, – pažymėjo karo ekspertas.

Okupantai savo strateginius rezervus telkia ir Luhanske, ten vykdo tam tikras puolimo operacijas. Taip rusai bando pritraukti ukrainiečius į kitą fronto sektorių.

 

Svitanas prognozuoja, kad tai gali užtrukti iki liepos 11-12 d., kai Vilniuje vyks NATO viršūnių susitikimas. Vėliau tokio beprasmiškai užsispyrėliško įsikibimo į gynybos linijas turėtų nelikti.

„Jie praras visus sraigtasparnius, visus strateginius rezervus, bet bandys išgyventi iki liepos 12 d. O kadangi jie traukia rezervus į fronto liniją, tempia daug jėgų ir priemonių, mūsų artilerijai būtų nuodėmė tuo nepasinaudoti,“ – pabrėžė Svitanas.

(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: