[ŽT] „Rusai žino ne viską. Į Krymą nebėra sausumos koridoriaus.“ Z-kanalas atskleidė, kodėl propagandistai tokie įsiutę  ()

Naujas Rusijos kariuomenės maršrutas per Čaplinką bus kontroliuojamas Ukrainos kariuomenės ugnimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo korespondentas Dimitrijevas papasakojo, kodėl Z-propagandistai yra tokie nusiminę ir pasipiktinę dėl raketų atakos prieš Čongaro tiltus okupuotame Kryme.

Čongaro tiltai - svarbi vadinamojo sausumos koridoriaus į Krymą dalis. Krymas yra pusiasalis, bet jį su Ukraina jungia trys didelis keliai. Čongaro tiltai buvo tolimesnis nuo fronto linijos, todėl saugesnis. Ir patogesnis, nes arčiau Rusijos. Dabar, kai Čongaro tiltai negali būti naudojami dėl raketų smūgių, Rusijos karinių krovinių srautai bus priversti keliauti per Čaplinką, bet šis taškas yra labai patogus Ukrainai.

„Atstumas iki Ukrainos teritorijos čia – 50 km. Čia pasiekia daugybė ginklų. Kelias blogas, galima važiuoti keliu į Chersoną, priartėjant prie Ukrainos kontroliuojamos Kachovkos srities dešiniojo kranto 15-20 km atstumu. Tiek pasiekia net „Grad“, – rašo Dimitrijevas.

 

Taigi, kol Čongaro tiltai uždaryti, sausumos koridorius į Krymą gali būti kontroliuojamas Ukrainos apšaudymais. Aišku, dar yra tas ilgasis Krymo (Kerčės) tiltas, bet po sprogimo spalio 8 dieną sunkvežimiai ant jo nebuvo leidžiami. Jis taip pat pažeidžiamas.

Aišku, Čongaro tiltai stovi, pažeidimai nėra kritiniai. Bet spaudimas transportui per Krymą auga. 

(99)
(1)
(98)

Komentarai ()

Susijusios žymos: