Lietuviai ateityje: bulvių augintojai ar „Facebook“ kūrėjai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vazzy 2010-05-21 14:49
ateitis priklausys nuo to, kaip valstybe tuo uzsiims. ar ji investuos i IT ar ne.
kunis 2010-05-21 14:58
Pamirso pamineti kad "GetJar", pirmoji ir vienintele is Lietuvos imoniu istegusi savo padalini Silicio slenyje Jo,... kas del IT kurimo skationimu, tai lietuvoje koleikas nikoks vaizdzelis Bo tikekimes kad viskas pasitaisy, kai krize pasaulyje, o lietuvoje didziu protu tikrai netruksta, tik jie dar neatrasti, o kai atvaziave IBM juos surinks i viena vieta, tai nenustebciau kad Lietuva gali tapti Vidurio europos IT centru.. 8)
pinkiss 2010-05-21 15:57
lietuviai ateity bus runkeliu augintojai
Simsas 2010-05-21 16:31
kada gi pagaliau apsiramins žiniasklaida apie ta GetJar skalabyt. Lygtais tas Laursas kokias tai baisingas inovacijas sukūręs būtų. Na pataikė su idėja į varotojų poreikius, gerai išsireklamavo, surado gerus investuotojus. Bet kur čia inovacijos ir aukštosios technologijos - nesuprantu.
mental1ty 2010-05-21 16:42
Hm, o gal reiktų investuoti į genetiškai modifikuotas bulves ir nušautume 2 zuikius vienu šuviu?
werafonas 2010-05-21 17:31
Na aš ateityje noriu įkurti įmonę, kurį darytų pinigus iš interneto. Įdėja yra, kapitalo nėra, laiko ir žinių - nėra
kunis 2010-05-21 21:04
na ideja kad yra tai gerai kapitalo kad nera tai prastai o ziniu kad nera tai pacio kalte siaip pasidomejus siektiek, psikonsultavus su specialistais, tai jie netik tau tu ziniu suteiks, bet ir pades igivendinti.. Asmeniskai tai mano pazystamas yra IT specealistas, oreantuotas i web puslapiu kurima, programavima dizaina, tai pas ji belenkiek ideju ir zinias is kur jis traukia neisivaizduoju, bet persvektyvos beribes sioje srityje.. O del GetJar, tai jo, jie tiesiog pataike labai gerai i poreikius ir duodu 100% kad jie net neisivaizdavo kad telefonu rinka tokiais tempais plis, pasiseke jiem. Bet jie suprato viena dalyka, bene paty svarbiausia, jie oreantavosi i viso pasaulio rinka, ne kaip dauguma lietuvos imoniu, kurios pasirenka tik lietuvos rinka... Internetas beribis, jo pagalba gali savo keptus sausainius pardavineti kinijoje neiseidamas is namu. reikia ne tik ideja sumastyti, bet ir nors paciam siek tiek pasukti galwele kaip ja igivendinti paprasciau. kad ir sedi sau namie prie neto, perki angluose automobilius internetu, juos pervezi i kinija padares uzsakyma internetu logistikos firmoje kokioje. kinijoje internetu padares uzsakyma taip pat perrenki juos kad vairas kitpj pusej butu ir velgi interneto pagalba juos gabeni i rusija ar dar kur netoli kinijos i sandeli isnuomota (internetu), ir pardavineji tame regione internetu, nusisamdes tik viena zmogu kuris reikalui esant aprodys automobili potencialiam klientui cia tik grubus pavyzdys, norint kazka panasaus daryt reikia isanalizuoti rinka tos salies kur viska ketini daryti.
mhm 2010-05-21 21:28
Na nekvailas tas Ilja Laurs. Teko klausyt kelias jo paskaitas. Stipriai motyvuojančios kažką kurti. Tačiau yra bet. Tiek GetJar, tiek Facebookas nėra kažkokia stebuklinga inovacija. Tiesiog gera idėja, geru laiku ir su pakankamu kiekiu motyvacijos padaryt iki galo. Apskritai nelabai supratau viso šito straipsnio esmės. Čia norėta pasakyt, kad reikia orientuotis į "niekinių" projektų kūrimą? Atleiskit, aš geriau liksiu prie tokių, kurie kuria tikrą vertę. Ir beje, galėtų gerbiamas Ilja Laurs nepamiršti, kad valgyti irgi reikia..
Seip 2010-05-21 23:05
Lietuva ateitije ryziu augintoja. Ryziai labiau primtinas maistas kinams...
werafonas 2010-05-21 23:15
Matai, parases sita posta pamaniau, kad gal kiek persudziau, bet jau buvo per velu.. O siaip tai dabar esu abiturientas ketinantis studijuoti IT. Studiju metu galbut rasiu bendraminciu, ir galbut betgi pavyks igyvendinti ta ideja P.s. As visad sakau, jog sunkiausia yra uzsidirbti pirmaji milijona
JAULER 2010-05-22 00:15
kas TIKRAI nori, tas tikrai gali padaryt, ir įgyvendint savo įdėjas. werafonai, jeigu turi įdėją tai puiku. Dabar gali eiti link antrojo žingsnio . T.y. įgyvenindimo. (svarbu, kad dėl kokių nors nerimtų priežaščių nemestum šito dalyko). Kas dėl laiko trūkumo tai šitoj vietoj tikrai yra kažkas neaiškaus man. Jeigu įdėja tokia, kad paskui iš jos gali gyventi, tai kokie dar laiko trūkumai čia gali būt? Tokie dalykai IMHO yra palyginus svarbūs, kad jiems paskirtum laiko
werafonas 2010-05-22 00:55
Abitūra - tikras laiko vagis. Būčiau jau mokslus baigęs IT specialistas, jokių kliūčių nebūtų. Tačiau dabar atsiranda rizikos faktoriai ir kt. Įdomu ką pats Ilja Laurs pasakytų apie mano įdėją.. Kasnors žinote kaip su juo būtų galima susisiekti? email etc. P.s. Kas tas IMHO?
terran 2010-05-22 10:34
taip taip. papasakok jam. po pusmecio jis jau vel rasys kokia puikia ideja sugalvojo ir padare ;D IMHO (Internetas) - mano kuklia nuomone (angl. in my humble opinion)
Evaldas 2010-05-22 14:49
Na sukant ne į temą, visada maniau, kad IMHO=In My Honest Opinon. : )
worsx 2010-05-22 21:47
As irgi turiu nauja ideja, bet matau , kad pats nepatemsiu jos realizuoti. Bet kiek ieskau internete kazko realaus uz ko kabintis bejieshkant investuotojo ar partnerio kolkas neradau. Bandziau rasti kontaktus pacio Ilja, deja radau tik per LinkedIn uz kury reikia moketi dolerius. Taigi vis dar neturiu kelio kuriuo pasukti norit igyvendinti ideja toleliau. Jei kam idmomu, turiu interneto projekto beta versija: www.mylastwish.com Mintis: vieta internete kur kiekvienas galetu palikti nurodymus savo artimiesiems ar ka kitam. Kurie turetu pageidautinai buti ivykditi po pacio mirties. Pvz. parasyti ar noretum but pakastas po zeme ar kremuotas ir t.t. Aciu uz demesy!
kionig 2010-05-23 17:55
Neismaitinsim mes ju ir siaip runkeliu ateitis pas mus svieciasi labiau nei AT eksportuotoja, nors ir turime kazkuom pasigirti. O siaip dar blogas isivaizdavimas, kad valdzia turetu kazka duoti. Ne, praktiskai valdzia turi neduoti nieko, kaip tik meskere, o toliau jau pats kapstaisi.
Azaruto 2010-05-23 23:54
o to testamente negalima padaryti ?
worsx 2010-05-23 23:58
O tu turi testamenta ? ir kiek zmoniu jy turi ?
Arns 2010-05-24 08:20
neįprasta ir tiek, bet išsikviesk notarą ir turėsi surašytą testamentą.
worsx 2010-05-24 10:29
Pas notara reikia uzsirasineti, vaziuoti pas jy, moketi . O cia paprasciausiai uzpildai aketa ir viskas...