[ŽT] Maištas baigėsi ar nesibaigė, bet šiandien Rusija neteko labai daug orlaivių ir pilotų (Video)  (2)

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas nurodė savo kariams trauktis, nebežygiuoti į Maskvą. Jis teigė, kad priėmė tokį sprendimą, nes nenori, kad būtų pralietas rusų kraujas. Bet jis jau pralietas - „Wagner“ šiandien numušė labai daug orlaivių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-24 [ŽT] Maištas baigėsi ar nesibaigė, bet šiandien Rusija neteko labai daug orlaivių ir pilotų (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neaišku, ar „Wagner“ apskritai ketino veržtis į Maskvą, bet virš galvų skraidantys sraigtasparniai jiems akivaizdžiai kėlė nerimą. Ir, tikriausiai, realią grėsmę.

Atvirųjų šaltinių žvalgybos puslapis „Oryx“, kuris, beje, ateinantį rudenį bus uždarytas, suskaičiavo, kad „Wagner“ šiandien numušė 6 sraigtasparnius:

  • 1 „Mi-8“
  • 3 „Mi-8MTPR-1“
  • 1 „Mi-35M“
  • 1 „Ka-52“.

„Ka-52“, beje, bus reikšmingas praradimas. Rusija Ukrainoje neteko mažiausiai 37 „Ka-52“ sraigtasparnių - šis skaičius irgi gautas analizuojant atviruosius šaltinius ir, tikėtina, realistiškai yra didesnis. Rusija iš viso turėjo apie 200 šio tipo sraigtasparnius ir, atrodo, ketvirtadalius jų jau prarasti.

„Wagner“ numušė ir vieną dvimotorį lėktuvą. Nesutinkama, ar tai buvo „An-26“ ar „Il-22M“, bet tai - irgi reikšmingas praradimas.

 

Kiek pilotų neteko Rusija? Daug. Atvirųjų šaltinių žvalgybos puslapis MAKS 23 skaičiuoja, kad žuvo 13 rusų orlaivių įgulų narių. Net jei žuvusiųjų skaičius mažesnis, išgyvenusieji iš karto į tarnybą negrįš. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(120)
(0)
(120)

Komentarai (2)