Prigožino maištas. Analitikai įvardijo du galimus „Wagner“ savininko motyvus  ()

Anot analitikų, Jevgenijaus Prigožino maištas galėjo būti spektaklis, surengtas tik tam, kad pastūmėtų Ukrainos ginkluotąsias pajėgas į puolimą. Ir atpažinti nepatikimus elementus Rusijos gretose, kad juos būtų galima kruopščiai išvalyti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-25 Prigožino maištas. Analitikai įvardijo du galimus „Wagner“ savininko motyvus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo tyrinėtojai apsvarstė kelis galimus motyvus, kuriais vadovavosi „Wagner“ samdinių vadas Jevgenijus Prigožinas, organizuodamas maištą – kaip jis pats pavadino „teisingumo žygį“. „Defense Express“ aprašo kai kuriuos galimus variantus.

Putino pašalinimas

Yra nuomonė, kad Prigožino sukilimo plane buvo numatytas Kremliaus vadovo Vladimiro Putino likvidavimas, tiesiogiai remiant Maskvos generolams ir saugumo pajėgoms. Pagal scenarijų, gynybos ministras Sergejus Šoigu ir Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas gali būti apkaltinti valstybės vadovo nužudymu.

Tačiau netoli Prigožino buvęs generolas Sergejus Surovikinas naktiniame kreipimesi paprašė viską apriboti. Tyrėjai pavadino neįprastus Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo veiksmus, kurie ne iš karto pasmerkė Prigožiną ir jo samdinius.

Tyrėjai mano, kad žygis į Maskvą buvo tyčia pasmerktas, nes „vagneriečiai“ nebūtų turėję pakankamai amunicijos sučiupti Kremliaus vadovybę, jei būtų pasiekę Maskvą.

Maištas dėl pasirodymo

 

„InformNapalm“ analitikai daro prielaidą, kad tokio „maišto“ iš viso nebuvo, o reginys su ryškiais vaizdais – užblokuotais keliais, užtvaromis, numuštais orlaiviais ir pan. – buvo surengtas tik siekiant suklaidinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybę ir jas pastūmėti į puolimą. Be to, toks „maištas“ padėtų identifikuoti nepatikimus Rusijos gretose ir juos kruopščiai išvalyti.

Tam gali būti paaukoti keli sraigtasparniai ir vienas lėktuvas. Minėtą motyvą galima paaiškinti dabartiniu Kremliaus režimo nestabilumu. Toks teatrališkas gestas padės Kremliui pradėti medžioti „liaudies priešus“. Labai paprastu ženklu: kas tylėjo.

 

Per Prigožino demaršą „Wagner“ samdiniai numušė apie šešis sraigtasparnius ir vieną lėktuvą. Tuo pačiu metu žuvo 15 pilotų. Rusijos aviacija bombardavo naftos saugyklas, kelius, imtasi kitų veiksmų, kad užtvertų kelią į Maskvą. Rusijos Federacijos sostinės pakraštyje buvo įkurtos pozicijos su kulkosvaidžiais, virš kelio, vedančio į Maskvą, skraidė sraigtasparniai ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(5)
(3)

Komentarai ()