[ŽT] Prasidėjo! Skelbia, ką FSB masiškai daro su „Wagner“ samdiniais  ()

Rusijos saugumo pajėgos pradėjo masinius reidus į dabartinių ir buvusių „Wagner“ namus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Važnyje istoriji“, remdamasis „Wagner“ kovotojų artimaisiais. Pasak puslapio pašnekovų, saugumiečiai į jų namus ateina su ginklais, ieško samdinių ir grasina baudžiamosiomis bylomis dėl išdavystės, jei jie sugalvos prisijungti prie Prigožino.

Praėjusią naktį Riazanės regione saugumo pajėgos atvyko į vieno iš sužeistų „Wagner“ samdinių motinos namus. Pats karys buvo nuvežtas į policijos nuovadą nepaaiškinus priežasčių. Naktį operatyvininkai atvyko ir pas „Wagner“ kario mamą Voskresenske, Maskvos srityje, bet jos nebuvo namuose.

Saugumiečiai domisi karių ryšiais su Prigožino kompanija, atkreipia į jaunuolių „Wagner“ tatuiruotes.

Buvusio samdinio iš Briansko srities žmona žurnalistams pasakojo, kad pas ją atvyko pareigūnas ir klausė, kur yra jos vyras. „Jis pasakė, kad jei pastebės, kad jis prisiekia Prigožinu ir išvažiuos į Maskvą, tada jis automatiškai taps tėvynės išdaviku, sės į kalėjimą 20 metų, o mūsų šeima čia nebegyvens“, – pasakojo moteris.

 

Jos vyras buvo rastas kitur ir priverstas pasirašyti dokumentą, kad įsipareigoja laikytis Rusijos įstatymų ir supranta, kad jei pereis į „priešo pusę“, taps Prigožino maišto dalyviu, „jis bus laikomas neonaciu, tėvynės išdaviku“.

Pranešama apie panašius reidus Orenburge, Oriole, Voronežo ir Krasnodaro srityse. Vyrai, atsisakę pasirašyti pasižadėjimus, garantuojančius neprisijungimą prie „Wagner“, buvo sulaikyti.

(117)
(16)
(101)

Komentarai ()

Susijusios žymos: