Neįtikėtina žinia. Skelbiama, kas nutiko vienam iš „Ilovaiskio katilo“ organizatorių  (2)

Marzojevo apdovanojimo dieną papulkininkis nusišovė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dmitrijus Lisickis buvo palaidotas 2023 metų kovo 29 dieną Stavropolio kapinėse. Kovo 26 d. jis nusišovė savo bute. Okupantas nusprendė nusižudyti tą dieną, kai Vladimiras Putinas apdovanojo generolą Arkadijų Marzojevą, artimą Generalinio štabo vadovui Valerijui Gerasimovui. Lisickis kaltino šį vyrą suorganizavus „mėsos šturmus“, per kuriuos žuvo jo pulkas, rašo BBC.

Vienas pirmųjų apie milžiniškus Rusijos kariuomenės nuostolius Ukrainos pietuose prabilo okupantas iš Sankt Peterburgo Jegoras Guzenko.

„Pirmosiomis karo dienomis pietų kryptimi, šio žmogaus, vardu Marzojevas, „gudrios“ komandos dėka, žuvo apie 1500 vaikinų“, – sakė jis.

Lisickis, anot Rusijos Federacijos kariuomenės, ištraukė savo batalioną iš apsupties Nikolajevo oro uoste ir netgi tariamai organizavo gynybą prie Inhuleco upės. Tačiau generolo Sergejaus Surovikino įsakymu jis turėjo palikti Chersoną ir dešinįjį Dniepro krantą.

 

Po pralaimėjimo Chersono kryptimi Lisickis parašė Putinui, Šoigui, Gerasimovui adresuotus pranešimus, nurodydamas kaltuosius, tačiau nežinoma, ar buvo bent kažkokia reakcija. Marzojevo apdovanojimo dieną papulkininkis nusišovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: