[ŽT] Situacija buvo beprotiška. Iš Baltarusijos į Rusiją išskrido net 5 rusų Il-76  (2)

Grupės „Belarusian Hajun“ duomenimis, tušti Rusijos lėktuvai atvyko į Mačiuliškių aerodromą vykstant maištui Rusijos Federacijoje, tačiau po dienos išskrido atgal.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienį, birželio 25 d., iš Baltarusijos Mačiuliškių aerodromo išskrido penki Rusijos karinių oro pajėgų lėktuvai IL-76. Apie tai pranešė stebėsenos grupė „Belarusian Hajun“.

Šaltinio teigimu, Rusijos orlaiviai iš Baltarusijos teritorijos išskrido tarp 18.25 ir 19.10 val. Į Mačiuliškius jie atskrido iš Pskovo dieną prieš tai.

Kaip nurodo analitikai, karinis transporto lėktuvas atvyko ir išvyko tuščias. Per parą rusų IL-76 liko Baltarusijoje be jokių veiklos požymių.

Manoma, kad lėktuvai galėjo būti skirti karinėms pajėgoms perdislokuoti į Rusiją, siekiant sustabdyti Jevgenijaus Prigožino organizuotą sukilimą.

Tai gali reikšti, kad „teisingumo žygio“ baigtis anaiptol nebuvo akivaizdi, nes transportą teko siųsti į Baltarusiją pastiprinimui. Lygiai taip pat, kaip ir nebuvo pasitikėjimo derybų rezultatais“, - daro išvadą publikacijos autoriai.

Karinės analizės projekto „Oryx“ duomenimis, per bandymą įvykdyti perversmą Rusijoje „Wagner“ neteko mažiausiai šešių karinės technikos vienetų. Tuo pat metu Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostolius analitikai įvertino 16 vienetų.

 

Nepaisant maišto organizavimo ir baudžiamojo persekiojimo, Jevgenijui Prigožinui buvo leista išvykti iš Rusijos į Baltarusiją, o tai, pasak propagandistės Margaritos Simonian, yra pagrįstas Rusijos valdžios sprendimas.

Kartu pats Jevgenijus Prigožinas žurnalistams prisipažino, kad savo nepavykusio karinio sukilimo Rusijoje rezultatą laikė normaliu. Anot jo, įvykiai Rusijos Federacijoje visus pralinksmino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(60)
(4)
(56)

Komentarai (2)