Lukašenka atlieka labai paslaptingą vaidmenį. „Viską sugriovė per vieną dieną.“  ()

Jevgenijus Prigožinas surengė maištą prieš Rusijos gynybos ministeriją. Aleksandras Lukašenka šioje istorijoje atlieka labai paslaptingą vaidmenį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-26 Lukašenka atlieka labai paslaptingą vaidmenį. „Viską sugriovė per vieną dieną.“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas negalėjo asmeniškai dalyvauti derybose, nuo kurių priklausė jo ateitis, teigia Rusijos opozicijos žurnalistas ir publicistas, buvęs Valstybės Dūmos deputatas Aleksandras Nevzorovas. Jo teigimu, Lukašenka šioje situacijoje buvo labai patogus Putinui, bet Prigožinas su juo nekalbėjo.

„Lukašenka buvo ta gyva marionetė, kuri sako, kad šiose derybose pakeitė Putiną.  Manau, kad jam nereikėtų priskirti kažkokio vaidmenio“, – pabrėžė Nevzorovas.

Prigožinas perduotas Rusijai netrukus po to, kai į Baltarusiją perkelti Rusijos branduoliniai ginklai. Tačiau tuo atveju Baltarusija yra tik saugykla, kur galima numesti bet kokius pasenusius ginklus. Lukašenka neturės jokios sprendimo teisės, kaip tuos ginklus panaudoti. Tačiau branduoliniai ginklai ir Prigožino istorija tarsi iškelia Lukašenkos vertę. Nevzorovas pabrėžia, kad visa istorija labai anekdotiška ir netvirta. Baltarusijos negalima vadinti branduoline valstybe.

 

Tuo tarpu Rusijoje jau prasidėjo visų Prigožino gerbėjų kratos ir areštai. Faktas yra tas, kad Putinas pažadėjo gyvybę tik pačiam Prigožinui: „Gal Prigožinas tikrai įvaldys meną iš bulvių išrinkti akis ir grįš į virėjo profesiją Lukašenkos dvare“.

(26)
(9)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: