[ŽT] Prie Melitopolio mažėja Rusijos karių skaičius - kas vyksta?  ()

Vykstant Ukrainos kontrpuolimui rusai jau naudoja tuos dalinius, kurie buvo užnugaryje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantai išveda savo dalinius iš dislokacijos vietų užfrontėje ir perkelia į fronto liniją. Tokia padėtis dabar stebima kai kuriuose kaimuose netoli Melitopolio, rašo „Telegram“ kanalas „RIA Melitopol“.

Pasak vietos gyventojų, Rusijos karių skaičius Michailivkos kaime, esančiame apie 50 kilometrų atstumu nuo Melitopolio, pastebimai sumažėjo. „Mūsų gatvėje į namus nakvoti tik karininkai atvažiuoja lengvaisiais automobiliais. Ir nebėra to masinio rašistų judėjimo gatvėse, kuris buvo anksčiau. Sako, kad jie perkeliami kažkur į karštus taškus“, - pasakojo gyventojai.

Anot jų, okupantai ginklus kaupia tiesiog kaimo pakraštyje esančių žmonių daržuose.

Veselojės kaime Melitopolio srityje taip pat vyksta masinis okupantų išvykimas. Čia įsikūrę rusų gvardiečiai buvo išsiųsti, kaip manoma, kažkur į fronto pozicijas. Dabar jie kaime pasirodo tik nakvoti vietinių gyventojų namuose, o anksti ryte išvyksta. Iš kai kurių kaimų išvesti ir tie kariai, kurie vykdė gyventojų kontrolę - žmonės pasakoja, kad kai kur net pusantros savaitės punktuose nebėra rusų karių.

 

Tai, aišku, nereiškia, kad Rusija ruošiasi palikti Melitopolio apylinkes. Tiesiog kariai telkiami fronte, nes baiminamasi, kad Ukrainos gynėjai didelėmis pajėgomis prasiverš pro gynybos linijas.

(59)
(1)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: