JAV sieks Prigožino ekstradicijos (Video)  ()

Pasak Johno Kirby, JAV nieko nežino apie J. Prigožino ir daugumos „Wagner“ karių buvimo vietą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-27 JAV sieks Prigožino ekstradicijos (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV sieks išduoti arešto orderį karinės formacijos „Wagner“ lyderiui J. Prigožinui. Tačiau jei jis atsidurs šalyje, su kuria yra sudaryta ekstradicijos sutartis, o Baltarusija nėra viena iš jų. Tai „YouTube“ transliuotos spaudos konferencijos metu sakė JAV valstybės departamento atstovas Matthew Milleris.

JAV generalinis prokuroras Merrickas Garlandas pavadino „Wagner“ vadovą Jevgenijų Prigožiną karo nusikaltėliu, anksčiau pranešė „Amerikos balsas“.

„J. Prigožinas, mano nuomone, yra karo nusikaltėlis. Galbūt nelabai tikslinga man, kaip teisėjui, taip sakyti prieš gaunant visus įrodymus. Tačiau manau, jog dabar jų turime pakankamai, kad galėčiau taip manyti“, - sakė M. Garlandas svarstymo JAV Senato Teisės komitete metu.

Tuo pačiu metu CNN žurnalistai tvirtina, kad Rusijos žvalgybos agentūros tiria Vakarų žvalgybos agentūrų dalyvavimą šeštadienį Rusijoje vykusiuose įvykiuose. Spaudos konferencijoje S. Lavrovas buvo paklaustas, ar Vakarų ar Ukrainos žvalgybos agentūros yra susijusios su „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino vadovaujamu maištu. Jis teigė, kad šios informacijos rinkimu Rusijoje užsiima kompetentingos struktūros.

 

Maskva dažnai kaltina užsienio kišimąsi į jos vidaus reikalus.

Baltųjų rūmų atstovas neigia JAV dalyvavimą „Wagner“ grupuotės maište, rašo „Sky News“. JAV Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby sakė, kad JAV nedalyvavo šiame sukilime.

Taip pat J. Kirby teigė, kad JAV nežino Vladimiro Putino ir „Wagner“ grupės vadovo Jevgenijaus Prigožino susitarimo detalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: