Kur dingo tankai M-55S iš Slovėnijos? „Forbes“ skelbia, kas nutiko  ()

Ukrainos kariuomenė kol kas nepanaudojo tankų M-55S, kuriuos Slovėnija perdavė 2022 metų rudenį. Mašinas modernizavo Izraelio specialistai, tad iš T-55 liko tik pavadinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė ginkluota tankais M-55S, kuriuos perdavė Slovėnija. Iki šiol jie nebuvo pastebėti fronte. Tai praneša „Forbes“.

47-oji atskira mechanizuota brigada „Magura“ savo arsenale turi tankus M-55S, kuriuos iš esmės modernizavo Izraelio įmonės. Yra žinoma, kad brigados kovotojai jau stojo į mūšį vienoje iš Zaporižios srities krypčių. Šiuo metu mūšyje buvo matomi tik „Leopard 2A6“ ir M2 „Bradley“. Tačiau per tris mūšio savaites Slovėnijos M-55S dar neteko matyti veikiant fronte.

Ko gero, brigados vadovybė nusprendė tankų batalioną palikti rezerve. Leidinys 47-ąją brigadą vadina specialiuoju padaliniu, kuris prasidėjo kaip savanorių batalionas Charkivo srityje. Ginkluotė daugiausia vakarietiška, o patys kovotojai buvo apmokyti pagal NATO standartus.

M-55S sukurtas sovietinio T-55 pagrindu. Jis turi Izraelio ugnies kontrolę ir britų pagamintą 105 mm tikslumo pabūklą. Jis geba atlikti pėstininkų paramos užduotį mūšio lauke, pažymi žurnalistai. „Leopard 2A6“ tankai akivaizdžiai viskuo geresni už slovėnų modernizuotas mašinas, todėl ir buvo išsiųsti į pirmuosius šturmus.

 

„Ne paslaptis, kad Kyjivas didžiąją dalį savo kontrpuolimo pajėgų laiko rezerve – laukdamas ir galbūt tikėdamasis, kad viena iš pagrindinių brigadų atvers didelį spragą Rusijos linijose, per kurią rezervinės pajėgos galėtų žengti į priekį. Galbūt M-55S pagaliau pasirodys, kai pasirodys likęs puolamasis korpusas“, – padarė išvadą autoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(4)
(69)

Komentarai ()