„Google“ naujos technologijos iš rinkos ketina išstumti "Skype" ir mobiliojo ryšio operatorius  (24)

Interneto gigantė „Google“ prieš keletą metų įsigijo skambučių valdymu užsiimančią bendrovę „GrandCentral“ (dabar – „Google Voice“), vėliau, 2009 metais, buvo įsigyta bendrovė „Gizmo5“, o visai neseniai paaiškėjo, jog „Google“ ketina įsigyti „Global IP Solutions“ – bazinių technologijų kūrėją garso ir vaizdo perdavimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiu būdų korporacija artimiausiu metu turės visas reikalingas technologijas VVoIP (garso ir vaizdo perdavimas interneto protokolu) paslaugos organizavimui.

Jei ateityje VVoIP pavyktų integruoti į platformą „Google Android“ arba naršyklę „Google Chrome“, atsirastų galimybė perduoti balsą tarp bet kurių kompiuterių ir mobiliųjų įrenginių, vengiant ryšio operatorių ir „Skype“. Taip pat tikėtina, kad VVoIP technologija bus integruota į HTML5 standartą, kurį palaiko „Chrome OS“.

Visa tai leis „Google“ įtakoti visas prieinamas interneto rinkas.

Pavyzdžiui, įjungus savo komunikatorių, kuriame įdiegta „Android“ operacinė sistema, atsiras galimybė prisijungti prie interneto ir gauti prieigą prie visų jums reikalingų komunikacijos priemonių. Jums bus nebereikalingi mobiliojo ryšio operatoriai, „iPhone“ priedų kūrėjai, GPS imtuvai bei kietasis diskas turinio saugojimui.

Ekspertai daro išvadą, kad „Google“ siekia sukurti rinkoje tokią situaciją, kurioje vartotojų duomenų srautas būtų siejamas būtent su šią korporacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(1)
(0)
(1)

Komentarai (24)