[ŽT] „Rusai spjovė į karo mokslą.“ Ukraina skelbia apie košmarą, ką daro supanikavę okupantai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2023-06-28 10:24
Iš strapisnio taip ir neaišku kas čia blogai? T.y. taip, minos blogai, bet tų "spjovusių" atžvilgiu veikia.
SPeed_FANat1c 2023-06-28 12:17
Rusas kartais irgi turi proto
SaMaras 2023-06-28 13:02
Čia gali būti eilinė t.lt vertimo nesąmonė... minų laukų būna visokių išdėstymų, tam kad priešininkas nežinotų kur minos, jei priešininkas radęs 2-3 minas žino, tai minų lauko reikšmė krenta. Manau, kad kalbama apie tarptautinę teisę, kurioje nurodoma kad užminavę teritoriją yra atsakingi ir už jos išminavimą ir kt (tam daromi minų laukų žemėlapiai, kuriuose nurodomi išdėstymo būdas (nebūtinai šachmatai kaip rašoma, bet gali būti ir toks) kad būtų galima jas po konflikto neutralizuoti, taip išvengiant civilių žūčių. Jei minos dedamos chaotiškai, tai kaip gynybos priemonė veikia ir galimai efektyviau, bet tai jau būtų karo nusikaltimas (eilinis rusams) ir kažkas gali būti patrauktas atsakomybėn...
vanduo4 2023-06-28 20:01
Tai kad žurnalistų samprotavimai prieštarauja patys sau. - Jeigu rusai dės minas pagal taisykles, jas bus lengva surasti, todėl ir maišo viską; - Beje jie pastebėjo, kad vakarų technika turi žymiai aukštesnį apsaugos lygį, todėl tos minors tik sugadina tankų važiuoklę bet ne sunaikina tanką. Tikriausiai todėl ir deda keliatą į vieną krūvą ir netgi suriša, kad sprogimo efektas didesnis būtų; - Ir tas chaosas davė rezultatų, net spati Ukraina paskelbė kad dėl minų laukų pristabdė savo puolimą.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-06-28 21:35
Čia to balvono toks straipsnių stilius. Veikiausiai patirties sėmėsi iš tos pačios Simonian ir Solovyovo. Jei ne lietuviška duona, tai straipsnius rašytų maždaug taip: Ivanui buvo suteiktas garbės ordinas ir jis didvyriškai palaidotas, kai galvą jam peršovė prakaite išmirkęs ir prasmirdęs Ukrainos neonacis, už tai, kad parodė jo 5-metei dukrai meilę.
Dannas3 2023-06-29 09:46
Bet juokingiausia, kad matyt yra kam tokie straipsniai sueina. Poto prisiskaito visokio sudo cia ir kliedi kaip ruskiai su t32 kariauja Ukrainoj. Is technologiju.lt telikus sudu kruva uzkimsta triedaliniais straipsniais,su gedingom antrastem. Tiklas, tik kad paspausti ant straipsnio. Kazin ejimas tiesiai i komentarus uzsiskaito kaip straipsnio perskaitymas?
Gastonio 2023-06-29 11:21
Dar juk yra ir distancinis minavimas, abi pusės jį naudoja, kaip šiuo atveju? Juk ir čia bus iš esmės chatošikas minavimas. Na, galima žinoti preliminarų rajoną, kur užminuota ir gal minos bus labiau pastebimos, bet tik tiek.
SPeed_FANat1c 2023-07-27 18:50
o kodel tik minavimas belekaip yra karo nusikaltimas? O visas karas pries ukraina nera nusikaltimas, kad cia isskiriami atskiri veiksmai?
SPeed_FANat1c 2023-07-27 18:54
kas yra gerai cia - tai komentavimo sistema. Kiti portalai isvis ten pridare nesamoniu kad turi su vardu pavarde komentuot. ir siaip sunku budavo rasti savo komentarus. O cia yra tam funkcija, gali lengvai matyt ar yra atsakymu. O beje ir turinys - parodyk geresni portala turinio prasme apie kara. As nezinau.