B.Obama įsakė armijai ruoštis galimai Pietų Korėjos gynybai  (98)

JAV prezidentas Barackas Obama įsakė karinei vadovybei ruoštis galimai Šiaurės Korėjos agresijai Pietų Korėjos atžvilgiu, praneša naujienų agentūra AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad JAV ir Pietų Korėjos karinės vadovybės veiks glaudžiai bendradarbiaudamos. Anksčiau B.Obama buvo paskelbęs, kad Vašingtono požiūris į Šiaurės Korėją įvairiose srityse bus peržiūrėtas.

Tuo tarpu Pietų Korėja paskelbė nutraukia prekybą su Šiaurės Korėja, taip pat uždrausta Šiaurės Korėjos laivams įplaukti į Pietų Korėjos teritorinius vandenis.

Situacija tarp Šiaurės Korėjos ir Pietų Korėjos smarkiai paaštrėjo po to, kai praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad kovo pabaigoje Pietų Korėjos 1 200 tonų korvetę „Cheonan“ nuskandino iš Šiaurės Korėjos paleista torpeda, – šio išpuolio metu žuvo 46 jūreiviai.

„Įrodymai leidžia daryti tvirtą išvadą, kad ta torpeda buvo paleista iš Šiaurės Korėjos povandeninio laivo, – paėjusią savaitę pranešė tyrėjų komisija. – Nėra jokio kito įtikinamo paaiškinimo.“

Iš Geltonosios jūros dugno iškeltos torpedos dalys „visiškai atitinka“ torpedas, kurias Šiaurės Korėja yra siūliusi eksportuoti, nurodoma ataskaitoje.

Ant vienos rastos torpedos nuolaužos rastas Šiaurės Korėjoje naudojamu būdingu šriftu užrašytas serijos numeris. Tos žymos atitinka rastas ant paklydusios Šiaurės Korėjos torpedos, kurią Pietų Korėja rado prieš septynerius metus.

Po šio oficialaus raporto Pietų Korėja pranešė, kad kreipsis į Jungtines Tautas ir sieks, jog būtų nubausta Šiaurės Korėja. Pati Šiaurės Korėja į šias priemones reagavo griežtai ir paskelbė galinti atsakyti karo veiksmais. Šalies atstovai taip pat pažadėjo šaudyti į garsiakalbius pasienyje, iš kurių Pietų Korėja ketina transliuoti propagandinius pranešimus. Tokios transliacijos buvo sustabdytos 2004 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (98)