B.Obama įsakė armijai ruoštis galimai Pietų Korėjos gynybai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SuperHP 2010-05-24 19:47
Greiciau nusodintu ta S. Koreja, kol dar nesukure kokio tai branduolinio uztaiso...
YoYo 2010-05-24 19:48
Š.Korėja jau turi branduolinį ginklą
SuperHP 2010-05-24 19:55
Nu tai va... Vis gasdina ir gasdina pasauli ji savo pareiskimais... Ir kam gi tokia salis reikalinga? Manau, ir Rusija siuo atv butu pries S. Koreja. Nebent koks Iranas dar pasisakotu, bet ir ta laikas nusodinti uz visokius gasdinimus.
Pumper 2010-05-24 20:04
Ir kam jie gąsdina? Lietuvai? Jei kam ir reikėtų mažinti atominių sandėlius, tai JAV. Nesuprantu aš, iš kur pas visus toks aklas pasitikėjimas kažkokiais amerikancais. Ims ir sugalvos pasiimti sau Europą. Ir nieks nieko negalės padaryt, nes bus nuginkluoti tų pačių "išgelbėtojų".
gunmanas 2010-05-24 20:09
to Pumper Antras pasaulinis karas labai gerai parode kurios salys pasiima sau... Zinoma ir JAV pasinaudoja situacija
aivariz 2010-05-24 20:17
Pumper mieliau rinktus gyventi prie S Korejos ir Irano santvarkos nei prie Amerikieciu
KeeperMustDie 2010-05-24 20:19
Sveikas atvykes is delfio. Cia mes stengiames laikytis tokiu taisykliu(kaip ir betkokioj normalioj diskusijoj) - savo nuomone argumentuoti ir patikslinti o ne vien parasyti, kad patenkinti kazkoki keista poreiki. Dargi sitas forumas turi irankius, kuriais labai lengva naudotis, pavizdziui "Cituoti".
ligonis 2010-05-24 20:25
hmm... sunku patiket ko tokia techniskai pazengus salis kaip s koreja galetu noreti pulti kazka del to, jog negali prekiauti. juk turi savo branduolines sintezes technologija - uz ja tikrai pasipelnytu, o cia dabar... juokaujat ?!?! (sarkazmas) savotiskai idomu, bet ir baisu. kils karas pasaulinis(gi tas pusgalvis tikrai panaudos branduolini ginkla), sugriaus ekonomika ir baisiau uz ekonomikos krize bus - nesamone.
lightfire 2010-05-24 20:27
ar šie kliedesiai turi ką bendro su straipsniu bei realybe?
lightfire 2010-05-24 20:32
įdomi teorija, bet kol kas nelabai įrodoma. Kinija iki šiol viską darė (įskaitant nieko nedarymą bei vetavimą), kad remtų Š.Korėjos ligonių režimą.
KeeperMustDie 2010-05-24 20:44
Na as tai suprantu, kad jie savo pastatu ir ekonomikos kartu negriove, bet kariavo su paciu iraku tikrai ne vien tam, kad teroristus isgalabyt. Neneigiu, kad buvo ne viena to karo priezastis. O argumentas nuvalkiotas todel, kad daugiau nei akivaizdus, tik reikia priezasties ir valstybe turinti daug naudingu istekliu arba svarbia geografine padeti bus nukariauta, nesvarbu irakas/gruzija ar dar kas.
lightfire 2010-05-24 20:49
tik tas argumentas subliūkšta pažiūrėjus kas ir kaip kontroliuoja Irako naftą dabar. Toli gražu ne amerikiečių kontrolė.
blizzard 2010-05-24 21:09
lightfire tu supranti ką šneki ? įsivaizduok amerikonai ateina į iraką skelbdami demokratiją ir pyst, užima jų naftą. Jie stengiasi viso to nedaryt viešai, nes tada viskas aišku bus, kaip sakant čia vieša paslaptis.. o dėl šiaurės korėjos, tai negalvokit kad ji neturi užnugario, nepamirškit kad komunistinių valstybių yra išlikusių tarp jų ir viena didžiausių valstybių tai yra Kinija.. visi jos prisibijo, net jeigu jie su kirviais eitų vis tiek žalos pridarytų, jų ten tiek kad užtektų ko gero keliais frontais kariaut.. ir jie vis dar tobulina savo pramonę ir tuo pat metu karinius resursus. Nereikėtų pamiršt kad Kinijoj nemaža dalis yra JAV ir kitų valstybių įmonių, jeigu kinija susivienys su Š korėja - klius visiems. O kad Š korėja palaiko santykius tai galiu garantuot, ne tokie jie kvaili kaip atrodo..
Sinner 2010-05-24 21:23
Aš įsivaizduoju taip, Kinijai iš š.Korėjos jokios naudos. Tai yra Kinijai ginti š.Korėją manau daug daugiau problemų sukeltų nei kad būnant neutraliai šiuo klausimu. Žinoma Kinija, už savo neutralumą gali kažkokių naudingų susitarimų sau prasistumti. Žinoma aš tikrosios pozicijos nežinau, tačiau gal kas galėtu pateikti kodėl Kinijai gali būti naudinga ginti Š.Korėją.
Agd 2010-05-24 21:47
man tai atrodo, kad čia kaip ir komunizmo įdėja, nes pagal ją norima, kad komunizmas vyrautų pasaulyje (visų tautų proletarai vienykitės). Aišku Kinija gali susigalvot pakeisti ssrs, kaip komunizmo gynėjos vaidmenį.
Atavar 2010-05-24 22:10
S.Koreja net ir turedama branduolini ginkla, vis dar neturi balistiniu kontinentiniu-tarpkontinentiniu raketu. Taigi grasinti gali tik lokaliai. Nors ir tai pakankamai rimtas dalykas, turint omeny daznus sveiko proto stokojancius, S.Korejos sprendimus.
lightfire 2010-05-24 22:23
užnugaris gali būti įsivaizduojamas. Dėl komunizmo niekas taip paprastai negins ir nesipyks su pasauliu ar juo labiau su JTO kaip 1950, ypač dėl valstybės, kuri pati provokuoja karinius veiksmus
zahiraz 2010-05-24 22:30
Man atrodo kad tikrai Kinija nėra durna, pietu koreja - importas/eksportas..
langas 2010-05-24 22:42
Galiu pasakyti kodėl Kinija nekariautų tiesiogiai, o kaip visada būtų nuošalyje - jos didžiulė ekonomika tiesiogiai priklauso nuo Amerikos ir Europos sąjungos. Todėl, kad gal ir kaip ji norėtų ginti ideologinius draugus - jos tiesioginis įsikišimas būtų jai pačiai daug skaudesnis. Didelė tikimybė, kad ir JAV nesiims jokių tiesioginių veiksmų nebent kiltų tikras karas tarp Pietų Korėjos ar ji sugebėtų panaudoti atominį ginklą, nes dėl JAV ir taip daug kainuoja kariauti vieną karą kuris atrodo yra begalinis, o kito karo jai neleido ir turbūt neleistų jos kongresas (nebent kaip sakiau - būtų koks atominės sprogdinimas ar didelis karas). Šiaip manau jokio karo čia nebus, nes abi pusės yra stipriai ginkluotos, ir abiem pusėm tai kainuos labai daug - čia ne JAV karas kur atvarė ir per kelias dienas pašalino visą pasipriešinimą (neskaitant partizaninio karo). Pietų Korėja aš manau išvis stengiasi nuolaidžiauti Šiaurės Korėjai iki tam tikro lygio - nes jai geriau kai yra bent kažkoks rėžimas kuris sulaiko milijonus badaujančių piliečių. O jei prasidėtų karas - ir diktatorius Kim Jon Ilas būtų nuverstas, kaip manote kur patrauktų milijonai žmonių? Aiškų i Pietų Korėją. Todėl neveltui ji ištisus dešimtmečius stiprina savo sieną ir paruošė ją taip, kad ji atlaikytų invaziją.
Jin 2010-05-24 23:22
Pas juos ta siena brangesne uz visa armija ir ginkluote.