Skelbiama išskirtinė operacija. Prie pat Rusijos sienos smogė „Patriot“ (Video)  ()

Ukrainos karinės oro pajėgos pareiškė, kad Rusijos aviacijos pralaimėjimą Briansko srities danguje sukėlė raketos „Patriot“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-04 Skelbiama išskirtinė operacija. Prie pat Rusijos sienos smogė „Patriot“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oro pajėgos parodė vaizdo įrašą, kuriame pažymima, kad birželio 13 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketų „žemė-oras“ sistema „Patriot“ danguje virš Briansko srities užfiksavo 2 Rusijos ginkluotųjų pajėgų kovinius lėktuvus, 3 sraigtasparnius ir droną.

Kur šios operacijos unikalumas?

1. Pirmą kartą oro taikiniai atakuojami giliai virš Rusijos teritorijos – iki 80 km nuo valstybės sienos.

2. Pirmą kartą aktyviais veiksmais sunaikinta visa Rusijos kovinė grupė, kuri net nespėjo priartėti prie atakos taikinio, priešas patyrė didelių nuostolių.

3. Baterija „Patriot“ yra prioritetinis Rusijos žvalgybos taikinys. Veiksmai netoli sienos, kur priešas turi didelį pranašumą ore, buvo įmanomi tik netikėtai, iš pasalų, o tai yra didžiausia rizika.

Greitas slaptas „Patriot“ išėjimas į ugnies poziciją ir greitas pasitraukimas yra aukščiausias baterijos personalo valdymo ir veiksmų kokybės lygis.

4. Radioelektroninės žvalgybos ir priešlėktuvinės gynybos valdymas šioje operacijoje pademonstravo aukštą profesionalumą. Įjungti „Patriot“ ugnies valdymo radarą buvo galima tik paskutinę akimirką ir tik dėl garantuoto nugalėjimo, t. y. organizuojant stebėjimą kitomis priemonėmis. Priešingu atveju Rusijos žvalgyba būtų nustačiusi priešlėktuvinės gynybos radaro pozicijas, pranešusi apie tai rajone esantiems lėktuvams ir sraigtasparniams ir pakoregavusi raketų smūgius į radaro zoną.

 

Taigi, kaip tik reikiamu momentu „Patriot“ įsijungė ir akimirksniu ėmė atakuoti visus esamus taikinius.

5. Tai pati veiksmingiausia „Patriot“ ataka nuo pat „Patriot“ oro gynybos sistemos sukūrimo.

6. Tai veiksmingiausia Rusijos orlaivių pasala nuo 1970 m., kai Izraelio orlaiviai per operaciją „Rimon-20“ pasalos metu sunaikino 4 sovietų naikintuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(228)
(1)
(227)

Komentarai ()