Prasidėjo ypatingas Ukrainos puolimas. Skelbiama, ką įsakė Zalužnas  (2)

Svitanas paaiškino, kas įvyks fronte artimiausiu metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, karo instruktorius lakūnas Romanas Svitanas sako, kad Ukrainos kontrpuolimo metu formuojamos operacijos dėl įvairių priežasčių buvo atidėtos. Vietoj pusantros-dviejų savaičių jos truko beveik mėnesį. Tačiau tiesiogine prasme artimiausiomis dienomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradės puolimą, kuris vis dėlto nebus specialiai susietas su liepos 11-12 d. vyksiančiu NATO viršūnių susitikimu, o vyks vien dėl to, kad jau atėjo laikas.

„Generolas Zalužnas sako, kad jei mums būtų buvę duoti lėktuvai, būtume judėję greičiau. Bet mums buvo pasakyta, kad darykime kaip su aviacija, tik be jos. Praradome įrangą, todėl judame mažomis grupėmis senoviniu būdu, kuris buvo naudojamas prieš 100 metų, ir kuris buvo vykdomas dar tranšėjinių karų režimu“, - interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“ sakė karo ekspertas Natalija Vlaščenko.

Kaip pažymėjo karo analitikas, Ukraina tikrai pasieks pagrindinę priešo gynybinę liniją ir ten įves artileriją. Priešo gynybos liniją reikės sunaikinti ne oro pajėgomis, o artilerija, ir tai užtruks apie kelias savaites.

 

„Ir tik tada į šį koridorių dideliu greičiu bus galima paleisti strateginius rezervus su technika. Būtent čia mes ir esame. Visur spaudžiasi nedidelės taktinės grupės. Neseniai pridėjome Chersono kryptį, kur kairiajame krante šios mažos taktinės grupės vykdo žvalgybos ir priešžvalgybines užduotis, kad parengtų forsuojamus priešakinius smūgius“, - aiškino Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(201)
(11)
(190)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: