„3 žodžiai. Po to seka okupantų nušlavimas.“ JK admirolas skelbia, ką įsakė Zalužnas  ()

Padėtis keičiasi Ukrainos naudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Tonio Radakino, Ukrainos gynėjai pamažu ardo okupacinių pajėgų gynybines linijas: per pastarąsias kelias savaites Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė daugiau pozicijų nei Rusijos ginkluotosios pajėgos per metus. Rusijos Federacija per 18 mėnesių neteko 2000-2500 tankų ir gali juos pakeisti tik 200 per metus.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos bando „nualinti rusus“, kad galiausiai galėtų palaužti priešo gynybines formuotes didesnio kontrpuolimo metu. Tai pareiškė Didžiosios Britanijos gynybos štabo viršininkas admirolas Tonis Radakinas, socialiniame tinkle „Twitter“ rašo dienraščio „The Guardian“ saugumo ir gynybos redaktorius Danas Sabbaghas.

Pasak admirolo, Ukrainos kontrpuolimas iš tikrųjų dar neprasidėjo.

Dabartinę Kyjivo strategiją jis apibūdina trimis žodžiais: „nualinti, ištempti ir smogti“, kad galiausiai nušluotų Rusijos pajėgas.

 

Dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos siekia ištempti priešo gynybinę liniją ir rasti spragą.

Kontrpuolimas „niekada nebuvo vienkartinis veiksmas“, prie jo reikia pridėti ir ekonomines bei diplomatines pastangas.

Admirolas mano, kad viskas pamažu klostosi Ukrainos naudai, todėl ne visai teisinga nustatyti kokius nors terminus ir užtikrintai pareikšti, kad „kontrpuolimas vyksta lėtai“. O Rusija yra tokia silpna, kad nepajėgi duoti jokio adekvataus atsako.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(145)
(1)
(144)

Komentarai ()

Susijusios žymos: