Viskas pakibo ant krizės slenksčio. Į frontą staigiai iškviestas labai, labai gilus rezervas. Skelbiami netikėti įvykiai  ()

Rusijos ginkluotosios pajėgos ištraukė giluminius rezervus, kad sulaikytų frontą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vadovybė traukia rezervo likučius, kad sulaikytų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą Zaporižios fronte, pareiškė Oleksandras Kovalenka.

Įdomi Rusijos okupantų veikla pastebėta pietiniame fronte. Kol Ukrainos gynybos pajėgos veikia ribotomis pajėgomis, „zonduodamos“ frontą ir ieškodamos silpnų vietų, rusai jau pradėjo įvesti rezervines pajėgas.

Apie tai savo tinklaraštyje rašo karo apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko.

Šie rimti įvykiai vyksta Staromlynivkos - Liubimovkos - Novozlatopolio linijoje Zaporižios srityje.

Ši linija, pažymi ekspertas, yra Rusijos ginkluotųjų pajėgų antrosios gynybos linijos priekinė riba. Joje buvo pastebėtos ir Rusijos kariuomenės 34-osios lauko brigados iš Karačiajų-Čerkesijos pajėgos.

„Rusijos okupacinės pajėgos priverstos panaudoti savo rezervus, kad pasipriešintų Ukrainos kariuomenei. O per pastarąją parą įvyko tai, kas geriausiai išryškina faktą, kad rusai turi išteklių dilemą, kurios sprendimo nėra“, - rašė ekspertas.

Anksčiau Rusijos ginkluotųjų pajėgų 34-oji brigada, jo duomenimis, sėdėjo prie Melitopolio, o prieš tai buvo atsakinga už kairiojo kranto dalį Chersono srityje. Kitaip tariant, pastaruoju metu jie du kartus buvo perkelti į naujas pozicijas.

 

„(34-oji brigada buvo perkelta - red.) iš kitos atsakomybės zonos į užnugarį, o iš užnugario – sulaikyti tiekimo juostas. Ką visa tai sako? Kad siekdama išlaikyti tiekimo juostas, rusų vadovybė perėjo į labai, labai gilų rezervą. Iš to išplaukia pagrįstas klausimas – kas laikys pagrindinę gynybos liniją?“, - retorinį klausimą uždavė Kovalenko.

Svarbu, kad kol kas Ukraina, skirtingai nei rusai, savo rezervų neliečia. Vadinasi, kai ateis pagrindinė kontratakos fazė su fronto prasiveržimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turės pajėgų judėti į priekį, o rusai nebeturės pakankamai žmonių šiai bangai sulaikyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(213)
(8)
(205)

Komentarai ()

Susijusios žymos: