[ŽT] Generalinis štabas bando išgelbėti Ukrainos kareivius. ISW skelbia, kas nutiko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-07-08 21:32
Kaip jau minėjau: RUsijos neįmanoma nugalėti greitai; - Pramuš fronto liniją, patirsi didelius nuostolius, o kas paskui? _ Rusai vis siųs ir siųs pastiprinimus, o Ukrainos kariai apturės didelius nuostolius; - Tai ilgas karas ir pats saugiausais variantas - sunaikinti RUsijos karinius pajėgumus, o tuomet pulti; - Aišku svarbu kiek Rusija pajėgi atstatyti nuostolius todėl šis karas užsitęs; - Pagal viešai skelbiamus duomenis, Rusija pararado pusę savo ginkluotės, todėl greitos karo baigties negalima tikėtis; - Tai ką rodo filmuose kad rusai kovoja iki galo - tai teisybė ir net nesvarbu ar jie tai daro savo noru. Jų yra apie 140 mln. todėl juos visus galima tikėtis sutikti fronto linijoje. - Karas dabar turi būti ne tik fronte, bet ir ekonomikoje, politikoje ir t.t. - Sakyčiau dabar vyksta antra karo fazė - karinių resursų naikinimas. - Trečia fazė bus: politinio režimo Rusijoje keitimas.
Senas kareivis 2023-07-09 09:47
To vanduo4. Sveiki. Rusų 140 milijonų. Šitas skaičius įtraukia ir vaikus, ir senukus. Žmogiškųjų išteklių ruskiai turi, tai faktas. O kad rusai kovoja iki galo - reikėtų nepainioti Sovietų kareivių su ruskyno kareiviais. Sovietų kariuomenėje (pradedant nuo Antro pasaulinio karo) tarnavo/kariavo ne vien ruskiai. Ir lietuviai, ir ukrainiečiai, ir baltarusiai, armėnai, gruzinai, kazachai, tadžikai ir t.t. Įtariu, kad raudonieji Lietuvos partizanai vokiečiams pridarė daugiau žalos, nei visi Prancūzijos rezistentai. O Zalužnas -šaunuolis.
vanduo4 2023-07-09 10:40
- Sutinku, aš tik grubiai įtraukiau visą RUsijos populiaciją, norėdamas pasakyti jog 200 000 žuvusių, Rusijos nesustabdys. Jie siųs visus, kuriuos tik gali ir tai bus daroma jėga, o ž monės tam niekaip nepasipriešins - per didelis vidinis susiskaldymas; - Kova iki galo Rusijoje būtent pasižymi tuo, kad jie siunčia eilinius žmones tol kol pati sistema veikia; Pvz.: Rusijos biudžetą iki 50% sudaro pajamos iš naftos ir dujų. Šioje pramonės šakoje dirba iki 1% gyventojų, tad kiti gyventojai iš esmės nereikalingi. Va būtent jie ir bus siunčiami į frontą, kad apsaugoti pačią sistemą. Ir kol šitie resursai nesibaigs - karas nesibaigs. - Būtent todėl Ukrainai labai svarbu taupyti savo gyvąją jėgą, nes NATO tikrai į šitą karą nenori eiti ir konfliktas gali būti įšaldytas, o Putinas būtent to ir siekia; - Dabar yra resursų naikinimo etapas. II pas. kare persilaužimas įvyko penktais metais, kai Ukrainoje jis įvyko jau pirmais metais - Ukraina perėjo į puolimą. - Tad dar porai metų šitas karas užsitęs, o po 4 metų - Kinija baigs savo armijos perginklavimą ir pilną paruošimą karo veiksmams. Va tada prasidės tikras žaidimas arba neprasidės - visi bijos pradėti..
immortallt 2023-07-09 11:10
Puolant normalu turėti 10x didesnius nuostolius nei ginantis. Ukrainos populiacija 40 mln., ne 14 mln. Taip pat maskoliai patiria daug didesnius nuostolius nei 10:1, ir čia dar kai turėjo technikos, o Ukraina dar tik modernesę pradeda gauti. T.y., pas maskolius technikos mažėja ir prastėja, pas ukrainiečius daugėja ir gerėja. Santykis keičiasi ne maskolių naudai. Taip pat iš 140 teoriškai kokie 10-15 mln. sugebėtum išmesti į frontą, jei dar turėsi su kuo kovoti. Na nebent antro pasaulinio taktika imti ir tikėtis išnaudoti visus ukrainiečių šovinius. Maskoliams šiaip nafta ir dujos tiesiogiai ir netiesiogiai sudarė apie 90% biudžeto pajamų. Jei teiki statybos paslaugas naftos įmonei, ir statybos įmonė sumoka pinigus į biudžetą, tai vis tiek naftos pinigai - nebūtų naftos, nebūtų ir tų statybos darbų. Pajamos kritos maskoliams daugiau nei per pusę. Pelnas krito ne per pusę, o keletą kartų. Niekas tiksliai nežino, ar 4 kartai ar arčiau 9 kartai. Su kuo kinai kariaus? Ore ir jūroje neturi šansų. Ant žemės kariaus su indais? Čia jau net nekalbant apie tai, kad maskolių pradėtas karas iš esmės visą NATO aljansą išbudino, ir paleido gamybą modernios ginkluotės. Tad modernizuosis ir NATO. Kitas dalykas, kinai gavo pamatyti, kad NATO atstovi ne tik už savo narius, ir agresorius gaus sankcijas, o ginantysis visokeriopą palaikymą - karinį, žvalgybinį, ekonominį. Jei Ukraina nebūtų gavusi NATO paramos, tada dar sutikčiau, kad kinai karinę ekspanciją aplink save bandytų. Beje, ES ir JAV pradeda patyliukais "atviros ir atsparios" ekonomikos įgyvendinimo planą - kritinė gamyba čia bet kokia kaina. Taip pat bent kiek svarbios gamybos kažkokia dalis vietoje, kad kompetencijos būtų ir esant reikalui būtų galima didinti gamybą.
Senas kareivis 2023-07-09 11:48
,,Su kuo kinai kariaus? Ore ir jūroje neturi šansų. Ant žemės kariaus su indais?" Buvo laikai, kai kinai pasikrovė malkų nuo japonų. Dar ,,smagesni" laikai buvo, kai kinai gavo malkų nuo vietnamiečių. Antra vertus, laikai keičiasi. Buvo laikai, kada sovietinės Ukrainos BVP buvo maždaug toks, koks Kinijos. Dabar lyginti kaip tai nelabai išeina. Kinai prisigamino baisiai daug tankų ir tankečių (lengvieji tankai, kurie panašūs į sovietų ir ruskių desantininkams skirtus šarvuočius). Ir lėktuvų prisigamino. Tikras lėktuvas yra tas, kuris skraidė karo apimtoje teritorijoje. Apie laivus galima pasakyti tą patį. Pavyzdėlis. Ukrainiečiai pakrovė malkų ,,Maskvai". Ir kinai, ir indai turi branduolinį ginklą. Kokio velnio jie ten pykstasi - nesuprantu. Jei turėsite laiko, paskaitykite tokį word failą apie tai, ką sovietukai/ruskiai daro/darė po Antrojo pasaulinio karo. Россия (СССР) в локальных войнах и вооруженных конфликтах второй половины XX века. Apimtis 679 puslapiai (čia su šaltiniais ir santrumpomis). Nuoroda: http://militera.lib.ru/h/russia_in_localwars/index.html Avasto antivirusinė, Hitmanpro, zemana ir emsisoft trojos arklių ar kitų kenkėjiškų dalykų nerado.
vanduo4 2023-07-09 14:01
1. Iš kur tokia statistika 10:1? Oficialiais Ukrainos duomenimis, prie Bachmuto žuvo rusų 10:1, bet bendras žuvusių skaičius visam kare - 4:1; 2. Mano žiniomis, Rusija labai stipriai sumažino biudžeto priklausomybę nuo naftos ir dujų. Aišku galima išvedžioti kad viskas daroma naftos pinigais, na bet Rusijoje tai visai įmanoma; 3. Kodėl visi tokie skeptiški dėl Kinijos gabėjimų kariauti? Gal technologijomis ir nepirmauja, bet kare daug labiau svarbu kiekis. O žinant jog dviem raketomis galima paskandinti flagmaną "Moskva", tai ir tie JAV lėktuvnešiai nėra baisūs; - Esmė ta, kad Kinija pati galimai ir nekariaus, bet visą ginkluotę gali tiekti Rusijai. nes puikiai supranta jog Rusijai pralaimėjus, Kinija liks visiškai viena. - Guodžia tik vienas dalykas: Fašistiniai režimai nesugeba susitarti dėl bendrų interesų, nes dėl savo ideologijos jie patys yra konkurentai; Pvz.: vakarai teikia Ukrainai paramą negražintinai, Fašistiniam režimui tai sunkiai įsivaizduojama - Kinija nors ir Rusijos pusėje bet visais įmanomais būdais bando numelžti Rusiją dujomis, nafta ar dar kakžkuo;
Benediktas 2023-07-09 14:51
Kuo pakeitė naftą ir dujas?
Dannas3 2023-07-09 15:51
Vanduo sakydamas kad rusai kaunas iki galo, ko gero imi pavyzdi is ww2, bet esme kad jie kovesi uz tevyne ir kovos morale tokiu atveji buna kur kas aukstesne. Kokia dabar rusu morale? Uz ka jie kaunasi? Ir abudu su imortal supjovet su santykiu, koks dar 10/1 ?:)) norint bent kiek tikslesni vaizda susidaryt, tikrai nereik ziuret kurios nors kariaujancios puses pateikiamu skaiciu. Kiek pamenu puolanciosios puses nuostoliai gali buti apie 3 kartus didesni. Bachmute googlas sako kad 5/1. Kas del Kinijos, pamirstama paminet, kad ant skaiciaus kariuomene didele, bet kokia jos patirtis? Paprastai nepatyrusios armijos yra sudo vertos.
donatasv 2023-07-09 17:13
Iš kur tu trauki tuos kliedesius su tai 90%? Gal ir buvo kažkada ssrs laikais... prisiskaito vaikai ir tiki tokiais kliedesiais... Su tokiu procentu aišku ko tu lauki ekonominio žlugimo... Tas visas dėstomas tavo smukimas tik ant popieriaus. https://m.youtube.com/watch?v=z7yofon22 ... aW9ucyA%3D Gali pasižiūrėti kas dedasi su naftos produktais ir viskuom kituom kas uždrausta. Kaip ir sakiau valdžia pati skatina eiti aplinkeliais. Tai tokio koks buvo ssrs žlugimo mažai tikėtina ar sulauksime.
Benediktas 2023-07-09 17:36
Nežinau, ką Rusija per 10 metų galėjo dabar daugiau parduoti užsieniui, kas sumažėtų naftos dalis. Gal grūdų dabar daugiau parduoda, bet kažin ar jie galėjo sumažinti 20-30% naftos dalį. Aukštos technologijos produktų jie negamina, gali tik žaliavas užsieniui parduoti. Bet tai jie visada jas pardavinėjo. Trašas turbūt irgi pardavinėjo. Įdomu ar dabar yra embargas trąšoms. Ginklų užsakymai manau irgi sumažėjo.
donatasv 2023-07-09 17:44
Jie ir sumažino putino siekis buvo užbrėštas 40, bet nepavyko įveikė iki 50.
Benediktas 2023-07-09 17:57
Įdomu ar tuos Rusijos duomenis kažkaip galima patikrinti, ar priima už gryną pinigą, ką paskelbia koks nors Rusijos centrinis bankas, kur fsb Nabulinai pasako, kokius skaičiukus įrašyt į ataskaitą.
donatasv 2023-07-09 18:11
Nafta dujos eina per biržas, bent jau ėjo kol neįkalė sankcijų, dabar jau daug eina kitais kanalais. Mums nerodoma tos Rusijos pusės kurią putinas pakėlė, žemės ūkis tame tarpe. Patys rusai žmonės tuom labai dziaugėsi, nes buvo mažinamas importas ir didinama vidaus gamyba, kuriamos darbo vietos. Karui buvo ruošiamasi jau seniai ir stiprinamos silpnosios vietos.
Benediktas 2023-07-09 18:34
Putinas pakėlė? Gal kokie nors olandų ūkininkai. Kiek girdėjau ten užsienio kapitalas buvo gerai įsisukęs į žemės ūkį.
donatasv 2023-07-09 18:47
Gal ir tie. Bet buvo ir investicijų į techniką, suteikiami 500/2000he plotai, padedama su trašomis. Tai čia tik man žinoma programa, kuri pagal tuos kurie pasinaudojo irgi ėjo su korupcijos šleifu, bet panašu visvien viską išjudino.
vanduo4 2023-07-10 01:37
- Naudingosios iškasenos, metalai, grūdų eksportas, ginklų prekyba, trašos, druska... - Daug investavo į kiaulių ir vištų ūkį. Jie netgi buvo įvedę šių produktų apribojimus, kad vietinę rinką padaryti pelninga; _ Jie supranta kad nafta ir dujos kažkada nebus vertinga todėl ir dirba ta linkme. Lygiai kaip vakarai iš lėto, bet mažina jų vartojimą.