Vilnius virto tvirtove, sostinė to nėra mačiusi. Skelbiama, ką NATO išsiuntė į Lietuvą  ()

Sąjungininkai NATO lyderiams apsaugoti naudoja naujausius ginklus – oro gynybos sistemas „Patriot“, NASAMS kompleksus, taip pat kovinius lėktuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Vilnių NATO viršūnių susitikimui, siekiant užtikrinti susitikimo saugumą, papildomai išsiųsta 1000 karių iš 16 Aljanso šalių, taip pat priešlėktuvinės baterijos ir naikintuvai, liepos 9 d. pranešė „Reuters“.

Daugelis šalių taip pat teikia pažangias oro gynybos sistemas, kurių Baltijos šalys neturi.

Viršūnių susitikimo metu Vokietija Lietuvoje dislokavo 12 oro gynybos sistemos „Patriot“ paleidimo įrenginių, skirtų atremti balistines raketas, kovinius lėktuvus ir sparnuotąsias raketas.

Ispanija į Lietuvą atsiuntė NASAMS oro gynybos sistemas, Prancūzija – savaeigius pabūklus „Caesar“, Suomija, Danija ir Prancūzija – naikintuvus, o Didžioji Britanija ir Prancūzija apsaugos nuo bepiločių orlaivių.

Lenkija ir Vokietija taip pat atsiuntė į Lietuvą specialiąsias pajėgas su sraigtasparniais, o nemažai kitų šalių – cheminės, biologinės ir radiacinės saugos padalinius.

„Reuters“ korespondento teigimu, aštuonios „Patriot“ baterijos buvo dislokuotos Vilniaus oro uosto teritorijoje Kaliningrado kryptimi, o dar dvi – Baltarusijos kryptimi.

 

„Būtų daugiau nei neatsakinga palikti savo dangų neapsaugotą, kai atvyks Bidenas ir 40 šalių lyderiai“, – sakė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuva taip pat tris kartus padidino pasieniečių skaičių pasienyje su Baltarusija ir Rusija, papildydama pareigūnus iš Latvijos ir Lenkijos. Abi šalys taip pat atsiuntė policijos pareigūnus padėti patruliuoti Vilniuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()