„Išskerdžiama 1,5–2 kuopos per dieną.“ Žiauru, kas prasidėjo Bachmute  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos juda į priekį Bachmuto kryptimi ir pasiekia tam tikrų sėkmių. Miesto tvirtovės teritorijoje dabar stebima įdomi įvykių raida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas, pilotas-instruktorius Romanas Svitanas išanalizavo karo veiksmų žemėlapį. Anot jo, Ukrainos kariai veržiasi Bachmuto kryptimi ir naikina okupantus.

Svitanas pažymėjo, kad rusai ten netenka po 1,5–2 kuopos per dieną. Tai yra, kasdien Bachmute nuo Ukrainos artilerijos, kuri jau dirba beveik kaip snaiperiai, smūgių žūsta 150–200 įsibrovėlių.

„Juk miestas yra žemumoje, tad mums patogu iš aukštumų griauti rusų karinius įtvirtinimus. Bachmuto srityje dabar stebima įdomi įvykių raida“, – kalbėjo Svitanas.

Anot jo, Ukrainos kariai žengia į priekį, juda link Horlivkos. Ši kryptis įkvepia nemažai optimizmo, nes apskritai tai yra kelias į Donecką.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas sakė, kad nedelsiant grąžinti Donbasą be aviacijos būtų labai nepatogu. Geriausia iš pradžių vykti į dvi aglomeracijas – Donecką ir Horlivką.

 

„Tai įmanoma, nes yra tik viena gynybos linija“, – pažymėjo Svitanas.

Anot Svitano, Horlivka ir Doneckas yra viena iš prioritetinių sričių. Tačiau viskas priklausys nuo vyriausiojo vado plano ir Ukrainos pajėgų bei priemonių tokioms užduotims atlikti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(2)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: