„Kerštas Erdoganui.“ Skelbiama, kur smogė Rusijos dronai  ()

Tai buvo pirmasis toks masinis bepiločių orlaivių puolimas liepos mėnesį, du iš jų smogė Odesos regiono uosto infrastruktūrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kerštas R. T. Erdoganui“ – tokią nuomonę savo „Telegram“ kanale išsakė karo ekspertas Aleksandras Kovalenko.

Pasak jo, tai buvo pirma tokia masinė bepiločių orlaivių ataka liepos mėnesį. Iš 28 bepiločių orlaivių 26 buvo sunaikinti, o tai yra gana aukštas oro gynybos rezultatas. Du dronai pataikė į vieną iš Odesos regiono uostų ir sukėlė gaisrą grūdų terminale. Tai sufleruoja apie Rusijos požiūrį į „grūdų sandorio“, kuris baigiasi liepos 17 d., pratęsimą.

„Atsižvelgiant į tai, kur pataikė dronai, galime sakyti, kad tai buvo savotiškas kerštas R. T. Erdoganui. Jis perdavė Mariupolio gynėjus Ukrainai, palaikė Švediją pakeliui į NATO“, – rašė A. Kovalenko.

Jis pridūrė, kad ankstesnė didžiulė dronų ataka buvo birželio 20 d. Tada Rusijos kariuomenė Ukrainoje paleido 35 „Shahed-136“. Taigi pirmasis liepos trečdalis tapo antruoju masiškiausiu puolimo laikotarpiu nuo gegužės iki birželio.

„Be to, nepamirškite, kad Rusijos šizoidai visada skausmingai reaguoja į tokius įvykius kaip NATO viršūnių susitikimas ir panašiai. Reguliariai dėl tokių ar Ramšteino formato susitikimų jie didina Ukrainos terorą, tiesiogine prasme prašydami mums duoti naujų ginklų, su kuriais būsime dar efektyvesni, – pažymėjo ekspertas.  

 

Anot jo, nerimą kelia tik tai, kad Ukrainos teritorijoje gana ilgai nenaudojamos aviacinės sparnuotosios raketos „Kh-101/Kh-555“. Tai gali reikšti, kad po dronų-kamikadzių bangos gali kilti raketų banga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(18)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: