Skandalas, ką padarė „Z-kanalas“. „Sukėlė tikrą paniką Rusijos daliniuose. Prasidėjo masinis bėgimas iš fronto“  ()

Z-karo korespondento pranešimas sukėlė rimtų problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

FSB kartu su Rusijos Federacijos karine prokuratūra pradėjo rinkti duomenis apie žinomų karo korespondentų veiklą, kad galėtų juos „sutramdyti“ , rašo „Telegram“ kanalas „Dosjė špiona“.

Prigožino žiniasklaidos grupės „Patriot“ darbuotojai pirmieji pateko į Šoigu departamento ir kitų saugumo tarnybų „akiratį“, o „Telegram“ kanalų, populiarių kariniame segmente, savininkai buvo antri eilėje.

„Žiniasklaidos atstovai daugiausia kaltinami „Rusijos kariuomenės diskreditavimu“. Tiksliai žinoma apie (mažiausiai) 10 karo korespondentų, kuriuos planuojama „persekioti“. Garsiausias iš jų – Aleksandras Sladkovas“, - rašo „Dosjė špiona“.

A. Sladkovas pateko į nemalonę dėl liepos 5 d. įrašo, kuriame rašė, kad Rusijos kariuomenė paliko Kleščejevką (kaimas netoli Bachmuto - red.). Propagandistas teigė, kad Rusijos Federacijos kariuomenė paliko kaimą, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos išvyko į jį, nors pagal „Dosjė špiona“ versiją iki to laiko ukrainiečių gynėjai dar nebuvo įžengę į kaimą, o okupantai vis dar bandė išlaikyti savo pozicijas.

 

„Baudžiamosios bylos medžiaga rodo, kad šio įrašo paskelbimas sukėlė panikos nuotaikas tarp Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų dalinių, buvusių Kleščejevkoje, ir lėmė masinį kovinių pozicijų palikimą, priešo pajėgų veržimąsi į priekį ir dėl to ten buvusių kariškių žūtį“, - teigiama pranešime.

„Verta pažymėti, kad „darbas“ su žinomais karo korespondentais yra kruopštus“, - pažymi „Dosjė špiona“ ir rekomenduoja stebėti, kaip keisis Z-propagandistų retorika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: