„Sunaikinta 1200 tankų!“ Ūžia visa Rusija. Skelbiamas didingiausias visų laikų tankų mūšis  ()

Kol visas dėmesys buvo sutelktas į NATO aukščiausiojo lygio susitikimą, labiausiai stebinantis pareiškimas nuskambėjo Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sergejus Šoigu pareiškė, kad nuo birželio 4 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos per „nepavykusį“ puolimą esą prarado 1200 tankų. 1 2 0 0 tankų, apstulbęs savo „Telegram“ kanale praneša Aleksandras Kovalenko.

Akivaizdu, kad Šoigu visais įmanomais būdais stengiasi reabilituotis po Prigožino spektaklio, pademonstruoti savo naudingumą ir profesionalumą.

Viena vertus, jis aktyvuoja karinę grupuotę „Zapad“, kita vertus, pateikia pergalės statistiką siurrealistiniu lygiu.

Prieš plataus masto invaziją į Ukrainą Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėjo mažiau nei tūkstantį tankų. Patikrintais duomenimis, šiai dienai Ukrainos ginkluotosios pajėgos neteko 558 tankų. Iš jų:

  • iš jų 352 sunaikinti;
  • 66 apgadinti;
  • 140 paimta į nelaisvę.

Tuo pat metu 545 tankus Ukraina perėmė iš okupantų, o 575 gaus iš sąjungininkų.

Anksčiau „Bloomberg“ jau skelbė neprofesionalią medžiagą, kurioje teigė, kad Ukraina turi daugiau tankų nei Rusija. Leidinys savo statistiką grindė trofėjais, kurių nemaža dalis nėra tinkami kovai ir juos reikia remontuoti. Be to, iš sąjungininkų dar negauti 575 tankai.

 

„Bet, matyt, Šoigu perskaitė „Bloomberg“ straipsnį, arba jis jam buvo perskaitytas, ir nusprendė, kad jei Ukraina turi 1500 tankų, tai mes nuo birželio 4 d. galime imti 1200 tankų,. Ar žinote, kas įdomiausia? Pagal Šoigu versiją, tai buvo vienas didžiausių tankų mūšių per visą istoriją!“ - šaiposi A. Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(6)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: