Tai verta pamatyti! Kaip atrodo galingiausias pasaulyje rotorinis variklis (Video)  (1)

12 sekcijų rotorinis variklis gali pasiekti beprotišką galią, o naudojant kompresorių ir specialų kurą, galingumas gali padidėti kelis kartus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienintelį pasaulyje 12 sekcijų rotorinį variklį sukonstravo žmogus, vardu Tysonas Garvinas iš „Apex Manufacturing and Design“, pradėjęs dirbti šia kryptimi daugiau nei prieš 15 metų.

Robas Damas, „YouTube“ vaizdo įrašų kūrėjas, gavo šį variklį prieš kelis mėnesius ir neseniai paskelbė antrą vaizdo įrašą su 15,7 litrų „Wankel“ varikliu.

Esant dabartinei būsenai, variklis gali pasiekti 10 000 aps./min. ir sukurti iki 1 084 Nm sukimo momentą esant 2 000 aps./min. Nors tikslaus galios skaičiaus šiuo metu nėra, ataskaitose teigiama, kad dabartinės konfigūracijos variklis gali pasiekti iki 1400 arklio galių. Tačiau naudojant lenktyninius degalus ir turbokompresorių, grąža gali būti daug didesnė.

Bet kam kurti tokį beprotišką variklį? T. Garvinas teigė, kad pagrindinis jo tikslas buvo katerių lenktynės, tačiau buvo keletas dizaino trūkumų, kurie apribojo jo taikymą.

„Rotorius neturi žinomų rimtų gedimų“, - paaiškino T. Garvinas. „Tikriausiai gali susidėvėti antgalių sandarikliai, sudilti kiti daiktai, bet nėra nieko, kas galėtų sulūžti taip, kaip „Big Block Chevy“ variklis. Tiek „Big Block Chevy“ galios galite gauti tik visu akceleratoriumi, todėl pradėjome matuoti jį ir žiūrėti, kiek rotorių galite tilpti toje erdvėje. Galų gale mes sugalvojome šį dizainą, kuris savo forma yra panašus į „Big Block Chevy“.

 

Robas Damas savo 20 minučių vaizdo įraše pasakoja apie viską, kas negerai su 12 sekcijų rotoriniu varikliu. Ir nors didžiulis variklis daugeliu atžvilgių yra tiesiog puikus, yra įdomių dalykų, kurie slepia jo trūkumus. O tiksliau – iššūkius, kurie kyla.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)

Komentarai (1)