„5000 haubicų ir MLRS.“ „Forbes“ skelbia apie svarbiausią mūšį Ukrainoje  ()

Ukrainos kariuomenė laimi artilerijos karą, mūšio lauke naudodama kur kas modernesnes ir efektyvesnes sistemas, rašo „Forbes“ žurnalistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi paaiškėja, kad kontrpuolimo metu Ukrainos kariai laimi priešpriešines kovas, kurios dažnai lemia, kuri kariuomenė laimės visą mūšį, rašo „Forbes“. Per penkias Ukrainos kontrpuolimo savaites (nuo birželio 1 d. iki liepos 7 d.) mūšiuose Zaporožės srityje ir Donecko srities pietuose Rusija prarado 32 haubicas ir raketų paleidimo įrenginius.

Remiantis „Forbes“ cituojamų analitikų duomenimis, Ukrainos ginkluotosios pajėgos per tą laiką prarado tik aštuonis tokius ginklus. Per tą patį laikotarpį Rusija prarado 25 artilerijos ir 28 daugkartinio paleidimo raketų paleidimo įrenginius (MLRS), o Ukraina neteko šešių velkamųjų artilerijos ir dviejų MLRS, teigia situaciją visoje fronto linijoje analizuojantis „Oryx“.

Karo pradžioje Rusija turėjo apie 5000 haubicų ir raketų paleidimo įrenginių – tris kartus daugiau nei Ukraina, rašo „Forbes“. Per karą Rusijos kariuomenė neteko 600 pabūklų, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos – 200.

 

Tuo pat metu Ukrainos kariai kompensavo nuostolius, iš sąjungininkų gavę daugiau nei tūkstantį pabūklų. Dėl to Ukraina kontrpuolimo pradžioje turėjo mažiausiai 2500 pabūklų, o Rusija – apie 4500, rašoma amerikiečių žurnale.

Anot žurnalo, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranašumas yra tas, kad jos naudoja vakarietiškas sistemas, kurios yra patikimesnės, tikslesnės ir tolimesnio veikimo nei sovietinės konstrukcijos.

Iš viso, „Forbes“ duomenimis, mūšiuose Pietų Ukrainoje birželio 1–liepos 7 dienomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos prarado 170 technikos vienetų, o Rusija – 151.

 

Tai, kad Ukrainos įrangos nuostoliai viršija Rusijos nuostolius, neturėtų stebinti: besiginanti kariuomenė turi pranašumą, pažymi „Forbes“. Tuo pačiu metu visuose frontuose per tą patį laikotarpį Rusija prarado daugiau karinės technikos nei Ukraina: „Oryx“ projektas patvirtino, kad Rusijos kariai prarado 433 technikos vienetus ir 322 Ukrainos.

Rusijos nuostoliai viršijo Ukrainos nuostolius birželio 24 d., „Wagner“ maišto dieną, ir nuo to laiko skirtumas tik didėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(6)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: