„Putinai, tu pralaimėjai“. Bidenas siunčia galingą žinutę, skelbia kiek truks karas (Video)  ()

JAV prezidentas įsitikinęs, kad Rusijos Federacijai neužteks resursų užsitęsusiam konfliktui. Ir Ukraina prisijungs prie NATO, bet ne anksčiau nei pasibaigs karo veiksmai, nes Aljanso sąjungininkai baiminasi, kad toks sprendimas gali išprovokuoti pasaulinį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas įsitikinęs, kad karas Ukrainoje negali tęstis metų metus, nes Rusijos armija neturės pakankamai išteklių ir pajėgumų. Tai jis pareiškė per spaudos konferenciją Suomijoje, kur atvyko po NATO viršūnių susitikimo.

„Putinas negali laimėti karo Ukrainoje. Jis jau pralaimėjo šį karą. Nemanau, kad karas Ukrainoje tęsis ilgus metus“, – sakė JAV prezidentas.

Joe Bidenas nurodė dvi priežastis, kodėl, jo manymu, karinis konfliktas ilgai neužtruks. Pirmoji – riboti Rusijos Federacijos ištekliai, antra – Vladimiras Putinas supras, jog ilgalaikis karas neatitinka ekonominių, politinių ir kitų Rusijos Federacijos interesų.

Amerikiečių politikas taip pat pridūrė, kad Ukraina prisijungs prie Aljanso, kai tik baigsis karas. Konflikto metu to padaryti neįmanoma, nes gali prasidėti trečiasis pasaulinis karas.

Joe Bidenas į Suomiją, kuri neseniai įstojo į NATO, atvyko liepos 13 d., iškart po Aljanso viršūnių susitikimo Vilniuje. JAV prezidentas Helsinkyje susitiko su Suomijos, Švedijos, Danijos, Islandijos ir Norvegijos vadovais. Remiantis vizito rezultatais, jis pareiškė, kad Šiaurės Europos šalys ir JAV besąlygiškai smerkia agresyvų Rusijos Federacijos karą prieš Ukrainą ir visada palaiko Ukrainos nepriklausomybę, suverenitetą ir teritorinį vientisumą jos tarptautiniu mastu pripažintose sienose.

 

Baltieji rūmai yra įsitikinę, kad Šiaurės Europos šalys toliau rems Ukrainą tiek, kiek reikės, ir ketina tęsti diplomatinį bendradarbiavimą su JAV, kad užtikrintų kuo platesnę paramą teisingai ir ilgalaikei taikai Ukrainoje, pagrįstai Ukrainos principais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(2)
(51)

Komentarai ()