Lietuvos žiniasklaida skaičiuoja milijoninius nuostolius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ceasar 2010-06-01 13:54
svarbiausia LRT egzistuotu ir kokybe neblogetu, to man pilnai pakanka mano poreikiams.
Indigo89 2010-06-01 17:04
Merdes kol ismirs visi laikrasciai. O taip bus kai visi tures kompus ir intika.
faktas 2010-06-01 17:23
Laikraščiai anksčiau, ar vėliau tikrai išmirs. Na o už bankrotą patiriančias technologijas.lt reikia "padėkoti" vyriausybei. (-: Apskritai... Neseniai pats domėjausi verslo atidarymu. Kai išsiaiškinau, kokie mokesčiai manęs lauktų, baigėsi bet kokios svajonės Lietuvoj kažką daryti.
sz520qm 2010-06-01 17:31
Jeigu puslapis su lietuvišku turiniu, lietuviškais reklaminiais baneriais ir pan. (toks kaip pvz. technologijos.lt) yra patalpinamas į serverį šalyje X ir visi popieriai (įmonė, uabas ar pan.) yra registruojamas toje pačioje šalyje X. Jei puslapis neša pelną, ar visus mokesčius reikėtų mokėti šalyje X ir jokių Lietuvoje, nesvarbu, kad turinys ir reklamos lietuviškos? O jei puslapis talpinamas šalyje X, bet įmonė registruota šalyje Y, kur keliauja mokesčiai nuo pelno?
Karvė 2010-06-01 20:35
Nei tai, kur yra laikomas turinys, nei tai, kokia jis yra kalba, neturi nieko bendro su mokesčiais. Šalis, kurioje įmonė įregistruota, nustato, kokius mokesčius reikia mokėti. Tiesa, jei įmonė įkurta šalyje X (tam geriausiai tinka salos - Gibraltaras, Jersey, Malta ir kt.), tai puslapį talpinti visai apsimoka ir Lietuvoje, nes tuomet hostinimo paslaugos tiekėjai daro eksportą ir nereikia mokėti PVM. Turint omeny, kad hostinimas LT pigus, o nuo kainos nukrenta dar 21% - visai apsimoka.
Azaruto 2010-06-01 21:05
gaila kad jus patiriat nuostolius
immortallt 2010-06-01 21:42
Pirma, Lietuvoje kanalu gerokai per daug prisiveise, zurnalu ir laikrasciu ir tikrai nekuklus kiekis... O ko nors gero paskaityt ir nera beveik.
MarkizasBarabasas 2010-06-01 22:01
Pritariu immortallt. Maža valstybė, o laikraščiu tiek bulvarinių, tiek rimtų (nors l.ryto ir tai jau nebevadinu rimtu..) kiekis didokas. Ta pati situacija ir su universitetais. Jei nepaslaptis, koks minusas yra technologijų? Ir kokie planai ateičiai?
Skaitytojas 2010-06-02 20:08
" Kazkaip keistai visi skaiciuoja pelna ir nuostolius, neskaiciuodami algu??? O dar kai pasako kad is reklamos nebeisgyvena, tai jau net juokas nebeima. Atsidarai puslapi ir pradeda pervisa ekrana sokineti reklaminiai baneriai. Straipsniam belikes kamputis. Tai kam man skaityti baneriais uzdangstyta texta ir kas 3 minutes uzdarineti naujai issokancius, kad geriau panarsius internete surandi tas pacias zinias su mazesniu kiekiu to "meslo". Jau lietuviski tinklapiai tikrai nesikuklina su reklama. Va jum ir rezultatas
Redakcija 2010-06-02 20:17
Labai logiškas pastebėjimas - jeigu tik yra tokių alternatyvų, kodėl gi jomis nesinaudoti. Bent jau tol, kol projektas nebankrutavo. o gal jis surado kitokį pragyvenimo šaltinį, tad jo pavyzdžių paseks ir kiti projektai - išloš visi. Žodžiu, bet kokia rinkos dinamika, kurią lemia varotojai, yra teigiama. Na o norint diskutuoti apie reklamos kiekius ir to priežastis, reiktų išmanyti rinkos subtilybes ir realijas. Pagal kurias, reklamos kiekis niekur nemažės - nebent atsiras nauji ekonominiai modeliai internete. Jų kol kas niekas neranda ir pasaulyje, bet intensyviai ieško.