Tai košmaras rusams. Skelbiama ypatinga Ukrainos taktika  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos visam pasauliui demonstruoja, kaip teisinga taktika galima įveikti „antrąją pasaulio armiją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ pasakojo karo ekspertas, Karo ir teisės studijų centro vadovas Oleksandras Musijenka. Jis pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos puolamuosius veiksmus tęsia pietų kryptimi ir Bachmuto rajone.

Ukrainos kovotojai kai kuriose pozicijose pietuose nukovė okupantus ir įsitvirtina. Ten priešas pradėjo kontrataką ir bandė išstumti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas iš pozicijų, kurias anksčiau išlaisvino. Dabar Ukrainos kovotojai stiprina pozicijas šiose linijose, siekdami toliau žengti į priekį.

Ukrainos gynėjai ilgo nuotolio raketomis „Storm Shadow“ sėkmingai smogia tose vietose, kur Rusijos kariuomenė sutelkia personalą, štabus, rezervus ir laiko savo pajėgas. Tokiomis aplinkybėmis Ukrainai taip pat padės Prancūzijos perduotos SCALP raketos.

„Pagrindiniai pokyčiai – didėja priešo pozicijų apšaudymo intensyvumas. Ir mes artėjame prie tinkamo intensyvumo. Kasdieniai smūgiai į priešo užnugarį reikalingi siekiant daryti beprotišką psichologinį spaudimą okupantams, o tai veiks demoralizuojančiai“, - pridūrė karo ekspertas.

 

Kovos tęsiasi netoli Bachmuto. Užduotis ta pati – įsitvirtinti flanguose, kad būtų galima nustatyti visišką ugnies kontrolę ir atitverti rusų kordoną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: