Sukčiai iš netikrų antivirusinių programų pardavimo uždirbo 100 milijonų dolerių  (14)

JAV federalinė prokuratūra pateikė kaltinimus trims kibernetiniams nusikaltėliams, kurie apgaule pardavinėjo savo aukoms netikras antivirusines programas. Skelbiama, kad iš savo veiklos sukčiai užsidirbo daugiau kaip 100 milijonų dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo duomenimis, kaltinamieji įkūrė bendrovę „Innovative Marketing“, kuri prekiavo tokiomis programomis kaip „DriveCleaner“ ir „ErrorSafe“, kiekviena iš kurių kainavo 50 dolerių. Šios programos skenuodavo vartotojų kompiuterius ir esą rasdavo juose kenkėjiškas programas, o po to, norint pašalinti „virusus“, siūlydavo įsigyti pilnas netikras antivirusines programas.

Savo produkcijos platinimui 31 metų Ukrainoje gyvenantis JAV pilietis Bjornas Danielis Sundinas, 40-metis Šairšukmaras Žainas iš Švedijos ir 26-metis Džeimsas Reno iš Ohajo valstijos įkūrė kelias marketingo agentūras, kurios talpino reklamą internete.

Vartotojai, spausdami ant sukčių nuorodų, buvo peradresuojami į tinklalapį, kuriame prasidėdavo pardavimo procesas. Kaltinamieji taip pat prekiavo padirbtais vaistais. Jei jų kaltė teisme bus visiškai įrodyta, jiems gresia iki 20 metų kalėjimo ir 250 tūkstančių dolerių bauda už kiekvieną sukčiavimo epizodą. Šiuo metu Amerikos valdžia nusikaltėlių neteisėtai įgyta pelną bando grąžinti iš Ukrainos banko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)