Vokietijos gyventojai masiškai paduoda į teismą „Google Street View“  (10)

Vokietijos maisto, žemės ūkio ir vartotojų teisių apsaugos ministrė Ilze Ajgner teigia, kad korporacija „Google“ gali susidurti su didžiuliu ieškinių kiekiu prieš „Street View“. Teigiama, jog fizinių asmenų iškeltų ieškinių kompanijai skaičius greitai gali pasiekti 50000.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilze Ajgner papasakojo, jog kreipimusi į teismą vis daugėja. Jeigu taip tęsis ir toliau, iki metų pabaigos ieškinių gali būti ir 50 tūkstančių. Ministrės vertinimu, „Google“ jau nufotografavo daugiau kaip 90% Vokietijos gyvenviečių. Ajgner pažymėjo, jog bendrovė žino apie ieškinius ir pasiruošusi spręsti nesutarimus „nebiurokratiniu“ būdu.

Ilze Ajgner sukritikavo per lėtą „Google“ reagavimą ir klaidų, padarytų renkant "Street View" duomenis, taisymo lėtumą. „Nesavalaikis kietojo disko perdavimas teismo instancijai yra nepriimtinas, tai skatina gandus, kad tam yra kažkokia nusikalstama priežastis“, – sako ministrė. Ji baiminasi, kad duomenys jau gali būti persiųsti į JAV. Kompanija neseniai pripažino, jog, renkant duomenis, buvo užfiksuota informacija apie kai kuriuos internetinius adresus ir netgi elektroninių laiškų fragmentai, tačiau "Google" teigia, jog tai buvo atsitiktinumas. "Žmonės turi teisę į visišką paaiškinimą, kas atsitiko minėtiems elektroninių laiškų fragmentams", sako ministrė. Privačios informacijos nuotrupos buvo surinktos per slaptažodžiu neapsaugotas bevielio tinklo (Wi-Fi) prieigas.

Tuo pat metu ponia Ajgner kovoja ir su „Facebook“. Ateityje ji susitiks su socialinio tinklo vadovais dėl jo naujos duomenų apsaugos politikos. „Aukštas duomenų apsaugos lygis turi būti nustatytas pagal nutylėjimą“, – teigė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)