Rusų programišius „nulaužė“ 1,5 milijono „Facebook“ paskyrų  (14)

„VeriSign iDefense“ saugumo ekspertų dėmesį patraukė antichat.ru forume patalpintas „Facebook“ paskyrų pardavimo pasiūlymas. Paskyras parduoti siūlė vartotojas Kirllos. Hakeris bandė parduoti net 1,5 milijono „Facebook“ paskyrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kainą jis siūlė priklausomai nuo jų svarbos. Kuo ilgesnis paskyros savininko draugų sąrašas, tuo kaina didesnė. Už 1000 paskyrų jis prašė nuo 25 iki 45 dolerių.

„VeriSign iDefense“ ekspertai teigė, kad jie nėra visiškai įsitikinę, kad tai tikros „Facebook“ sąskaitos, bet jei tai tiesa, tai hakeris turi informaciją apie kas trišimtąjį socialinio tinklo naudotoją. „VeriSign iDefense“ duomenimis, prieš aptinkant informaciją apie paskyrų pardavimą, hakeris pardavė jau 700 tūkstančių „Facebook“ vartotojų sąskaitų.

Ekspertai teigia, kad Kirllos už paskyras siūlė žemesnę kainą nei šioje srityje yra priimta. Bendrovės „Symantec“ „Internet Security Threat Report“ ataskaitoje teigiama, kad elektroninio pašto slaptažodžio „nulaužimas“ kainuoja nuo 1 iki 20 dolerių, informacija apie mokėjimo korteles – nuo 0,85 iki 30 dolerių, o informacija apie banko stambią online sąskaitą – 15-850 dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(1)
(0)
(1)

Komentarai (14)