Rusijoje kils uraganas. Ką Carevas paskelbė apie „rusišką pasaulį“  ()

Buvęs Aukščiausiosios Rados deputatas, kolaborantas Olegas Carevas staiga ėmė kalbėti apie demokratines vertybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos karinio pralaimėjimo fone tos pačios neegzistuojančios „Novorosijos“ neegzistuojančio „parlamento“ pirmininkas, kolaborantas Olegas Carevas pakeitė savo retoriką.

Jam staiga nustojo patikti „rusiškas pasaulis“, jis nori žodžio laisvės ir kitų demokratinių vertybių.

Carevas atviravo interviu vienam iš Rusijos šaltinių, praneša Dialog.UA.

Carevui nustojo patikti, kad Rusijos Federacijos karinė vadovybė vagia ir meluoja. Jis nori, kad būtų kaip JAV ar JK, kur visuomenė kontroliuoja lėšų panaudojimą, o valdžia yra priversta pranešti apie savo veiksmus.

„Tiek JAV, tiek JK Gynybos ministerijos vadovai vyksta į spaudos konferenciją ir atsako į žurnalistų klausimus, rengia reguliarias spaudos konferencijas... Kalbėjomės apie sutartis dėl JAV ginklų tiekimo Ukrainai... Pažiūrėjau. 5 sutartys. Viskas yra viešai: kokia kaina, kas ir kokiu kiekiu. Ar galite įsivaizduoti, kad mūsų Gynybos ministerija skelbtų atvirus pirkimus? Ne! Turime karinius konkursus... Aš žinau šią sistemą. Ten viskas uždara! Neįmanoma kontroliuoti! Visuomenė negali kontroliuoti! (...) Mes dabar turime uždaras deputatų deklaracijas, uždarus konkursus... Viskas įslaptinta, tylu... Ideali situacija korumpuotam valdininkui, ideali“, – skundėsi išdavikas.

Carevo pareiškimą pakomentavo Ukrainos žurnalistas Denysas Kazanskis. Jis stebisi, kaip „fanatiškas kovotojas su anglosaksais“ kardinaliai pakeitė savo retoriką.

 

„Carevas pripažino, kad Rusijos armijoje klesti didžiulė korupcija, ir ėmė kaip pavyzdį naudoti nekenčiamas NATO šalis, kuriose nieko panašaus nėra. Apskritai, eilinį kartą kažkaip pasirodė, kad „žeminantys, silpnėjantys, mirštantys“ Vakarai pasirodė esą daug efektyvesni ir patrauklesni už „rusų pasaulį“. Juokingiausia, kad pats Olegas Carevas daugelį metų kovojo su visomis šiomis Vakarų vertybėmis, stodamas už „rusų pasaulį“ su jo korupcija, nepotizmu ir vergiškumu. Tai kodėl tu dabar nelaimingas? Dėl to ir kovojai“, – kalbėjo žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(6)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: