„Tokio karo dar nebuvo. Tai kolosalus galvos skausmas. Pasaulis nesuvokia, koks tai ypatingas ginklas“  ()

Ši technologija yra ypač svarbi Ukrainos kare su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išskirtiniame interviu „24 kanalui“ smogiamosios bepiločių orlaivių eskadrilės vadas Ilja Špolianskis paaiškino, kodėl karo metu dronai tapo tokie svarbūs. Jis pabrėžė, kad bepiločiai orlaiviai dar niekada nebuvo taip masiškai naudojami kare.

„Puolimo bepiločių orlaivių gamyba yra gana svarbi, nes tai vienas iš būdų veiksmingai įveikti priešą mūšio lauke. Mes bepiločiuose lėktuvuose naudojame ir 3D spausdintuvais atspausdintas savadarbes bombas, ir sovietinę amuniciją, kuri nors ir nėra labai efektyvi, bet kai kuriose nomenklatūrose jos yra daugiau nei šimtas tūkstančių vienetų“, - bepiločių lėktuvų svarbą pažymėjo Špolianskis.

Pasak jo, dabar fronte vyksta plataus masto dronų karas. Tačiau Špolianskis mano, kad „pasaulis iki šiol nepakankamai įvertino“ dronų naudojimo mūšio lauke mastą. Be to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pažymėjo, kad dronai yra kolosalus galvos skausmas ne tik ukrainiečių, bet ir priešo vadams.

 

„Niekada, išskyrus Rusijos ir Ukrainos karo fazę visu mastu, dronai nebuvo naudojami taip masiškai. Anksčiau tai būdavo atskiri specialiųjų pajėgų padaliniai, taip sakant, elitų elitas. Dabar situacija visiškai kitokia. Mes sakome, kad bepiločiai orlaiviai turėtų pasiekti taikymo lygius, pavyzdžiui, bepiločių orlaivių skyriai kiekvienoje kuopoje, būriai kiekviename batalione, kuopos kiekvienoje brigadoje ir bepiločių sistemų batalionai taktinėse kryptyse“, - sako Špolianskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)

Komentarai ()