"Google" nusprendė nebenaudoti "Windows"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Epsilon 2010-06-02 13:05
Kas čia darosi su pavadinimu?
ligonis 2010-06-02 13:08
gal kazkas rado klaida ir nori parodyt, kad moka ja pasinaudot? idomu ar bent informavo kokiais budais ja pasinaudot.
Alchi 2010-06-02 13:14
Įdomiai čia. Manau, tai turėtų padėti populiarėti atviro kodo programoms. "Jei jau google nenaudoja windows, tai gal ir man nereiktų ". Bet tas saugumas, tai slidus reikalas. Ar nebūtų taip, kad jeigu didžioji dalis OS rinkos priklausytų Linux, tada daug virusų ir saugumo spragų pas juos rastų, nes tada visi hakeriai persimestų į Linuxus. Kadangi aš giliai programavimo nesuprantu, tai kas nors gal gali paaiškinti kodėl taip būti negali? P.S. aš Ubuntu naudoju, jeigu ką.
stiklas 2010-06-02 13:14
Nu mldc, sukure savo OS google, tai dabar juodina stipriausia konkurente ot tas marketingas
Epsilon 2010-06-02 13:18
Tam lankytojui: info@technologijos.lt - rašykit kas kaip.
KeeperMustDie 2010-06-02 13:20
Kodel negali? Gali. Taip ir bus. Nepaisant to Linux is esmes yra saugesne todel net ir turint 100% rinkos su saugumu turetu maziau problemu nei Windows, vistik manau tokiu atveju antviriusines vistiek reiketu. Kiek as pamenu sitas isilauzimas ivyko del zmogaus kaletes(google darbuotojo), patys google ta sake, bet dabar oficialiai viska suverte i windows problemas. Taip yra padaryta todel, kad google tiesiog nori kirsti dar viena smugi MS(iskart po Apple, puikus laikas). Jie galetu tyliai ramiai pereiti i savo ta chrome OS ir tada pasiskelbti, kad visa imone naudoja sita nauja puiku OS, bet vietoj to jie labai garsiai "trenkia durimis" ir skelbiasi atsisakantys Windows. Aisku atsiras tu kurie uzkibs ant tokiu triuku. Net gaila MS pasidare, per visus frontus konkurentai eina.
Nmz 2010-06-02 13:21
Naudoji Ubuntu o ar naudoji antivirusine? O kodel ne? nes ji neegzistuoja linuxams ir jos nereikia. O kurios yra skirtos patikrinti pasto laiskams ir windowsiniams failams tikrinti. Esme, kad skiriasi paciu OS architektura, jos saugumo modeliai ir panasiai.
Rapido 2010-06-02 13:42
na del neegzistavimo galeciau papriestarauti juk yra tokie kaip ClamAV, FreeAVG ir kitos zinoma ju paskirtis yra ieskoti virusu windozes failuose, taciau jos veikia po linuxo platforma
immortallt 2010-06-02 13:56
He... Naiviai mastot Jei tai butu tiesioginis ispuolis pries Google, tai mac'os ar linux tik palengvins darba hakeriams
enternald 2010-06-02 14:10
Kodėl,gal kad Linux ir mac turi atviro kodo elementų? Vienas iš svarbių dėsnių, kuriuo naudojasi šifruotojai yra tegul priešas žino kodavimo algoritma, bet ne raktą - tokios sistemos saugiausios. Šis dėsnis buvo įrodytas tik nepamenu, kas jį įrodė.
MarijonasM 2010-06-02 14:12
Nieko verti komentarai be argumentų, man įdomu kaip?
Nmz 2010-06-02 14:18
Tu tikriausiai nedaskaitei ka rasiau. Perskaityk 4ta sakini.
rwc 2010-06-02 14:41
Claude Shannon? Alan Turing? Konrad Zuse? Berods, Shannonas parodė, kad algoritmo slaptumas saugumo neprideda. Priešingai, atvirumas sudaro sąlygas kokybiškesnei ir platesnei kriptoanalizei ir ankstyvam spragų aptikimui. Be to, visas saugumas susiveda į entropijos maksimizavimą - t.y., kuo sistema lankstesnė ir įvairesnė, tuo ją sunkiau nulaužti - pvz., spraga gali būti būdinga tik tam tikroje Gnome ar KDE ar kito lengvai pakeičiamo komponento versijoje, bet viena IE spraga yra visuose Windows. Tie patys dėsniai ir apskritai veikia sistemų patikimumui, kad ir atsparumui virusams.
Atavar 2010-06-02 15:20
Pries ~5metukus buvau susimetes Linux'us. Po mazdaug menesio naudojimo paraleliai su Windows'ais istrenkiau lauk ir sau mintyse pasakiau kad artimiausius 5-10metu tikrai prie ju negrysiu. Sia ziema vel buvau susidejes Ubuntu. Sy karta tempe dar trumpiau Po nepilnu 2 savaiciu leke lauk. Supratau kad del 5metu buvau optimistas ir teks laukt dar maziausiai 5 metus, nors sy karta abejones netgi nesumazejo o padidejo, kad per sekanti 5metu laikotarpi bent kazkiek pradesiu nauto Unix/Linux paremta OS'a. Kaip buvo, taip ir liks artimiausioje ateityje nisinis Os'as specifinems uzduotims atlikt. Geriausiu atveju dar tiktu kaip Os'as pagyvenusiems zmonems, kuriem apart one-click browserio nelabai ko is Pc reikia, kuriems to uztenka. Crome Os... kudikis zengiantis pirmus zingsnius ir kazka sprest dar labai anksti.
Nmz 2010-06-02 15:22
Tai tikriausiai tavo zinios/gebejimai/tikslai tuom ir uzsibaigia. Paklausyti muzikos, paziureti filma, pazaisti. Siekiantys daugiau tikrai supranta Linux teikiamomis galimybemis.
Atavar 2010-06-02 15:39
Tai tikriausi klysti:) Turiu gan didele patirti tiek su pc hardwaru (ne viena simta pc yra teke surinkt), tiek su kasdieninem reikmem naudojamo softo problemomu tvarkymu. O dabar pasakyk man del ko tureciau atsisakyti Windows'u kuriuose galiu daryt viska (zaidimai,filmai,kai kurios specifines siauros specializacijos programos) ir pereit prie OS'o kuris mane apriboja turet paraleliai dar ir tuos pacius Windows'us ? Saugumas ? Xe xe... n metu joks virusas/malwaras pas mane jau nebuvo apsigyvenes, jau nekalbant apie kazkokios zalos padaryma. Greitis? Labai puikiai sukasi Win7, kas turi senesnius pc skirtus tik browseriui/emailams/wordui labai puikiai sukas ir WinXP. Taigi ka gali pasiulyti Unix/Linux 99% vartotoju ? Nieko, apart apribojimus. Vieniems ju daugiau, kitiems maziau, bet vistiek tik apribojimus. Dar karta pasikartosiu - nisinis OS'as, buvo ir liks artimiausius 5-10metu.
MarijonasM 2010-06-02 15:42
Perki visus windausus? Perki visas windausines programas? Skaitei windows licenziją, matei kiek ten apribojimų, apie kokius apribojimus nusišneki linuxe ir unixe ?
Ar_as? 2010-06-02 15:59
Į linux/ windows laužą įmesiu ir aš šiektiek malkų (kaip paprastas vartotojas, kuriam gana ofiso, filmų ir muzikos, o tokių kaip aš, o tiksliau dar "paprastesnių" yra dauguma): Susikišau xp - pavargau pusvalandį, susitvarkiau, susiapdeitinau driverius, viskas veikia, viskas ko man reikia. Susikišau Ubuntu - pasidulkinau 3 dienas, wirless neveikia, garso plokštė veikia pagal nuotaiką, kaip įsikišti kokį žaidimą minutei atsipalaidavimo man jau visai kosmosas... Manote yra tikėtina, kad tokie kaip aš pereis prie linux, bent jau tokios kokia ji yra? Jau nekalbu apie 100 proc. mūsų biure dirbančių moterų, kuriom winamp arba tildės biuro instaliavimas ir naudojimas artėja prie žygdarbio leidžiančio likusią dienos dalį ilsėtis. Spėju kokia 80 proc. PC vartotojų yra būtent tokie, ir ko jau ko, o papildomo galvos skausmo jie nesirinks.
vilyzzz 2010-06-02 16:03
Paaiškinti nesunku. Visų pirma Linux turi didesnę dalį rinkos nei Windows. Netiesa? Ogi paimkime serverių rinką ir pamatysime kad Linux sudaro ~40% serverių OS. 50% dalijasi kitos *NIX OS - UNIX, HP-UX, AIX, SunOS etc. Windows lieka apie 10%. Iš tų 10% - daug serverių tai windowsinių kompų tinklų domain kontroleriai ( dėl pastarojo punkto statistikos galvos nedėčiau). Visa tai todėl, kad Windows nė vienu kriterijum neatitinka serverinės OS. Naudotina tik dėl spec. programų. Kodėl dabar čia apie serverius..? Ogi todėl, kad kad reikalavimai serveriui yra kur kas aukštesni nei paprastam vartotojo kompui. Jei serveris dirba stabiliai - paprastas kompa ir dirbs taip. Grįžtant prie vartotojų PC. Linux architektūra neleidžia egzistuoti tokioms programoms kaip virusai. Egzistuoja kirminaui (worms), kurie exploitina (t.y. panaudoja) žinomas išorines programines skyles įsilaužti į kompą. Itin retas atvejis, kad išorinės skylės leistų visiškai perimti kompo valdymą root (super user) teisėmis. Be to čia yra atviro kodo labai didelis pranašumas - klaidos ištaisomos labai greitai. Dabartinės Linux distribucijos jau gerokai lenkia Windows OS savo patogumu ir funkcionalumu. Be to jų yra keletas ir pasirinkti galima nuo didelės, labai funkcionalios, labai user friendly vartotojo aplikos KDE, tarpinio varianto Gnome - greito ir patogaus, neperkrauto nereikalingu funkcionalumu - iki labai lengvų, greitų, nemažiau funkcionalių, tokių kaip XFCE ir pan... Kokie pasisakymai kaip Avatar, atrodo labai infantiliškai - tikriausiai neveikė Need for speed arba kažkas panašaus. Dėl to Linux yra nevertas nė sudilusio skatiko... (tam tikra prasme jis tikrai nevertas - jis visai nemokamas ir kaip ir visos programos jam). Jei Avatar bent argumentuotų savo pasirinkimą - neatrodytų maždaug taip: Pabandžiau linux - nesupratau nieko - š... Liaudis sako - durną ir bažnyčioj muša... Na, Avatar, nieko asmeniško - tik norisi, kad atsakytum pagrįstai... Ok , berašant, atsirado ir keli argumentai, tačiau nieko konkretaus.... Jei mano poste truksta argumentų kažkuriuo aspektu aš mielai jį papildysiu.
KeeperMustDie 2010-06-02 16:16
Cia nusnekejei truputi - visai ne aukstesni reikalavimai, o tiesiog kitokie reikalavimai. Todel sito lygint negalima. Viskas zmones - skirstomes, nera i ka ziureti. Cia ne joks Linux ar Windows dalykas o tiesiog Google pigiais triukais nori savo OS pareklamuoti, o vartotoju butent is Windows perejusiu tikisi.