Generolas skelbia sprogdinantį pareiškimą apie Krymo tiltą. „Tai ne Ukraina. Pažiūrėkite į geležinkelį“  ()

Generolas majoras Serhijus Krivonosas išsakė savo nuomonę apie Krymo tilto ataką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-18 Generolas skelbia sprogdinantį pareiškimą apie Krymo tiltą. „Tai ne Ukraina. Pažiūrėkite į geležinkelį“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patyręs Ukrainos generolas Serhijus Krivonosas užsiminė, kad tiltą susprogdinti galėjo patys rusai, nes tai jiems naudinga. Taip jie vienu metu išsprendžia kelis klausimus: atima iš Ukrainos galimybę pratęsti grūdų susitarimą ir pateisina milžiniškus smūgius Ukrainai, teigdami, kad tai - atsakas į „teroristinę ataką“. Kita vertus, net jei tai įvyko Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pastangomis, atsakomybės už tai prisiimti nereikia, pabrėžė buvęs Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus pavaduotoja Serhijus Krivonosas.

„Norint susprogdinti du tarpatramius, reikia galingų sprogmenų. Tik sovietiniuose filmuose apie partizanus 400 gramų trotilo susprogdina visą tiltą,“ sakė generolas Serhijus Krivonosas.

Generoas Krivonosas mano, kad Krymo tilto sprogimas galėjo būti rusų darbas: „Tiesą sakant, norint sugriauti tokio dydžio tiltą, jau nekalbant apie tarpatramių susprogdinimą, sprogmenų kiekis turi būti matuojamas dešimtimis, tam tikrais momentais ir šimtais kilogramų. Ir ne šiaip numestų, bet teisingai padėtų ir susprogdintų tinkamoje vietoje.“

 

Generolas Serhijus Krivonosas mano, kad rusai tiltą galėjo susprogdinti patys, nes ukrainiečiai pirmiausia būtų nusitaikę į geležinkelio tiltą, kuris karinei logistikai yra daug svarbesnis.

Jei šie du tarpatramiai nukrito, o šalia einantis geležinkelio tarpatramis nebuvo pažeistas, tada kyla klausimas: kaip tai atsitiko. Fiziką labai sunku suklaidinti: arba dėl sprogimo tik kai kurie elementai turėjo būti atjungti, arba kažkas ten negerai“, – reziumavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generolas.

(97)
(4)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: